apple

06.
15.
07:06

Most végleg leszámolnának a Facebookkal, a Google-lal és a többiekkel

Komoly törvénycsomaggal mennének neki, ráadásul kétpárti támogatással az amerikai kongresszusban a nagy technológiai cégeknek. Ha átmegy a javaslatcsomag, akkor alaposan megváltozhat a megszokott szolgáltatások képe, és sikerülhet megnyirbálni a Facebook, a Google, az Amazon és az Apple hatalmát.

Szerző(k): Lovas-Romváry András
05.
27.
14:45

Annyira elegük van az embereknek, hogy inkább robotokat szeretnének a parlamentbe

Az európaiak többsége szívesebben venné, ha a parlamenti képviselőik legalább egy részének a helyét mesterséges intelligenciák vennék át. Egyre többen választanának a telefonjukon keresztül, ugyanakkor a technológiai cégek megregulázását is szükségesnek tartják.

Szerző(k): Lovas-Romváry András
05.
21.
21:48

Váratlan fenyegetettség derült ki az Apple gépeiről

Egy bírósági meghallgatás során napvilágra került, hogy a macOS mégsem annyira biztonságos mint a gyártó Apple igyekszik reklámozni.

Szerző(k): Rácz Gergő
05.
19.
17:55

Veszteségben kezdtek az amerikai tőzsdecégek

A technológiai részvények árfolyamát leszorító eladási hullám miatt nagy indexcsökkenéssel folytatták a szerdai nyitáskor az előző napi veszteséges zárást az amerikai értékpapírpiacok - írta meg az MTI.

Szerző(k): Szabó M. István
05.
13.
19:32

167 hamis kereskedelmi és kriptovaluta alkalmazást talált a Sophos

A Sophos 167 olyan hamis Androidra és iOS-re telepíthető appot azonosított, amelyeket jól ismert és megbízható cégek pénzügyi, kereskedelmi, banki vagy kriptovaluta alkalmazásaként álcáztak. A támadók társkereső oldalakon keresztül célozták meg a felhasználókat és próbálták rávenni őket a telepítésére - közölte a kiberbiztonsági cég.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
05.
12.
14:38

Tovább tart a pénzosztás, újabb drágulás jöhet

A tavalyi megtorpanás után idén ismét rekordösszegeket költhetnek el az amerikai és az európai tőzsdei cégek saját részvényeik visszavásárlására. Ezzel az elmúlt 10 év tőzsdei áremelkedését hajtó egyik legfontosabb erő térhet vissza a piacra.

Szerző(k): Lovas-Romváry András
05.
11.
10:36

iPhone-hiányt okozhat az indiai járvány

Az Apple iPhone 12 gyártása a Foxconn egyik indiai gyárában több mint 50 százalékkal visszaesett, mivel a Covid-19 vírussal fertőzött munkásoknak el kellett hagyniuk munkahelyüket - közölte két forrás a Reutersszel.

Szerző(k): Szabó Dániel
05.
09.
08:44

Bejött az Apple húzása, a Facebook nagy bánatára

A Flurry Analitics elemzőcég 2,5 millió készüléken végzett felmérése alapján bejött az Apple újítása hogy az alkalmazások már csak felhasználói engedély birtokában továbbíthatják a rólunk begyűjtött adatokat. Ez az a lehetőség, ami miatt a Facebook hatalmas patáliát csapott, hiszen komolyan belerondít üzleti modelljükbe.

Szerző(k): Szász Péter
05.
08.
08:07

Megüzenték a világ legismertebb befektetési gurujának, hogy a piacok unják, elegük van az okoskodásából

Meglehetősen élesen vágott vissza az online kereskedési platformot üzemeltető Robinhood nevű cég Warren Buffettnek, aki szerint ők is szerepet játszanak a tőzsdén a kaszinó mentalitás terjedésében. A Robinhood szerint az embereknek elegük van a guruból.

Szerző(k): Lovas-Romváry András
04.
29.
12:26

Duplázta nyereségét az Apple

Az Apple az egy évvel korábbinak másfélszeresére rúgó értékesítési árbevétel mellett megduplázta nyereségét a második negyedévben a szerdai amerikai tőzsdei zárást követően a honlapján közzétett jelentés alapján.

Szerző(k): Domokos László