arab

07.
17.
23:19

Vasárnap eldőlhet az olaj sorsa

Vasárnap tartják következő virtuális találkozójukat az Oroszországot is soraikban tudó OPEC+ országok illetékes miniszterei, a Reuters értesülése szerint az olajkibocsátásról is dönteni fognak - adta hírül a Portfolio.hu.

Szerző(k): Domokos Erika
07.
10.
11:55

Civakodó arabokon múlik, milyen mélyen kell a zsebükbe nyúlni az autósoknak

Valójában igen jó barátságban van egymással az a két arab ország, OPEC-tagállam, amelyek nézeteltérése az elmúlt napokban felfelé hajtotta a kőolaj árát, előre vetítve, hogy a nyáron nem lesz olcsóbb az üzemanyag a kutaknál. Az ellentétek a felek olajipari stratégiájában keresendő, ami nem jó hír az autósoknak.

Szerző(k): Komócsin Sándor
07.
09.
15:15

Nagyon súlyos, újabb sötét árnyék vetül az orosz vakcinára

Az orosz Szputnyik V koronavírus-vakcina nemzetközi terjesztéséért felelős állami fejlesztési alap felhatalmazott egy arab közvetítőt az oltás továbbértékesítésre a világ szegényebb országaiban, amelyek horror áron juthattak hozzá az életmentő vakcinához.

Szerző(k): Komócsin Sándor
07.
08.
15:32

Elszállhat az üzemanyagár, mert rosszul számoltak Amerikában

Sok amerikai olajkitermelő tavaly alacsony árak mellett kötötte le idei kitermelését. Emiatt nem várható, hogy az ő oldalukról fokoznák a kínálatot, s így szabad az út a még magasabb kőolajárak előtt.

Szerző(k): Lovas-Romváry András
07.
05.
10:50

Ha sokkra készül, nem fog csalódni, mert már bármi jöhet a benzinkutaknál

Az olajpiac néhány nap alatt kiszámíthatatlanná vált, miután összeveszett egymással az OPEC legnagyobb és negyedik legnagyobb olajkitermelője, Szaúd-Arábia és az Egyesült Arab Emírségek. Ha nem tudnak kibékülni, akkor civakodás vége vagy jelentős olajdrágulás lesz, vagy összeomlik a fekete arany ára.

Szerző(k): Komócsin Sándor