armin_laschet

10.
16.
22:07

Laschet magára vállalta a választási kudarcot

Armin Laschet pártelnök kijelentette, hogy egyedül őt terheli felelősség azért, amiért a konzervatív Kereszténydemokrata Unió (CDU) több mint hét évtizedes fennállása leggyengébb eredményét érte el a németországi parlamenti választásokon - írta az MTI-re hivatkozva a hvg.hu.

Szerző(k): Domokos Erika
09.
26.
17:20

Német választások: nagyot nőhet a levélszavazatok aránya

A választásra jogosultak 36,5 százaléka szavazott Németországban a szövetségi parlamenti (Bundestag-) választáson délután 14 óráig vasárnap - közölte a szövetségi választási bizottság.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
09.
11.
08:04

Így érhet a győzelem kapujába az esélytelenségből egy politikus

Olaf Scholz, a német szociáldemokraták kancellárjelöltje a legesélyesebb arra, hogy Németország következő kancellárja legyen a szeptember végi parlamenti választások előtt két héttel. A 63 éves politikus két éve még azt fontolgatta, hogy visszavonul a politikából, másfél éve a pártja csak negyedik volt a pártok népszerűségi versenyében és fél éve is csak a harmadik helyen állt.

Szerző(k): Komócsin Sándor
09.
07.
16:03

Merkel kapálózik a baloldal szorítása ellen

Angela Merkel kancellár minden eddiginél határozottabban kiállt pártszövetsége, a CDU/CSU kancellárjelöltje, Armin Laschet mellett a német parlamenti ülésén elhangzott felszólalásában. Elsősorban egy a radikális baloldali Balodal pártot is magában foglaló kormánykoalíciótól tart.

Szerző(k): Komócsin Sándor
09.
06.
11:37

Merkel kétségbeesett mentőakcióba kezdett

Angela Merkel német kancellár, aki eddig távol tartotta magát a szeptemberi választásokat megelőző kampánytól, kiállt a konzervatív CDU/CSU pártszövetség kancellárjelöltje, Armin Laschet mellett. Közben a nagy ellenfél, Olaf Scholz pártja, a szociáldamokrata SPD növelni látszik az előnyét a pártok versenyében.

Szerző(k): Komócsin Sándor
08.
26.
17:22

Német választások: három partnerre lehet szükség a kormányalakításhoz

Németország második világháború utáni történetében először nem kettő, hanem három partnerre lehet szükség a kormányalakításhoz a szeptemberi szövetségi parlamenti (Bundestag-) választás után - jelentette ki az egyik legtekintélyesebb német választási szakértő csütörtökön Berlinben.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
08.
22.
14:28

Igen rossz hírt kapott Merkel pártja a választási hajrában

Beérte a Német Szociáldemokrata Párt (SPD) a Kereszténydemokrata Unió (CDU) és a Keresztényszociális Unió (CSU) szövetségét a parlamenti választásra készülő Németországban egy vasárnap ismertetett felmérés szerint.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
08.
18.
11:42

Már a választás előtt bukhat Merkel utódja, egy nagy trükk segíthet a konzervatívokon

A német konzervatív pártkoalíció kancellárjelöltje, Armin Laschet, a CDU elnöke borzasztó rosszul szerepel a szeptember végi parlamenti választások előtti kampányban, ami arra sarkallja a konzervatív politikusok és véleményformálók egy részét, hogy váratlan lépést javasoljanak.

Szerző(k): Komócsin Sándor
08.
14.
15:44

Németországba megy a Tesla, már ősszel indulhat a gyártás

A cég tulajdonosa, Elon Musk épp a várható politikai vezetőkkel tárgyal.

Szerző(k): Rácz Gergő
06.
28.
14:45

Már a berlini politikát is megkavarta a magyar miniszterelnök által követett irányvonal

Magyarország jövőjének kérdése az Európai Unióban lett az egyik témája Németország kancellárválasztásának. A korábbi testvérpárt CDU/CSU jelöltje, Armin Laschet és Olaf Scholz a szociáldemokratáktól kivárná, hogy uniós bíróság mondja ki, hogy az Orbán Viktor vezette kormány alatt sérült a jogállamiság. Annalena Baerbock, a Zöldek vezetője viszont már most is bizonyítottnak látja ezt és leállítani az EU-s támogatásokat. Közben a CDU parlamenti frakciójának prominens politikusa is fellépne a magyar kormány irányvonala ellen.

Szerző(k): Szabó Dániel