astrazeneca

04.
09.
15:44

AstraZeneca: az EU szerint nem kell felfüggeszteni, a franciák mégsem adják be 55 év alatt az oltást

Nem adják be az AstraZeneca-vakcina második adagját az 55 év alattiaknak Franciaországban. Az európai uniós szóvivő ugyanakkor ma azt közölte, hogy nem indokolt az oltás alkalmazásának felfüggesztése, az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) szerdai véleményében ugyanis ismételten megerősítette: az oltóanyag előnyei felülmúlják a lehetséges mellékhatások kockázatait.

Szerző(k): Domokos Erika
04.
08.
16:47

AstraZeneca: Spanyolország is változtat az oltás protokollján

A fiatalabb nőknél nagyon ritkán tapasztalható vérrögképződés miatt Spanyolország biztonsági okokból csak a 60 és 65 év közöttiek oltja az AstraZeneca készítményével. Fontos jelezni, hogy ez nem jelenti azt, hogy veszélyes lenne az oltóanyag használata.

Szerző(k): Szabó Dániel
04.
07.
18:24

Aggasztó állásfoglalást adott ki az európai hatóság az AstraZeneca vakcinája miatt

Az Európai Gyógyszerügynökség szerint lehetséges az összefüggés a vérrögképződéses esetek és az AstraZeneca vakcinája között.

Szerző(k): Rácz Gergő
04.
07.
13:09

Müller Cecília elmondta, miért volt ilyen magas ma az elhunytak száma

A járványügyi adatok továbbra sem kedvezőek, az új fertőzöttek száma ugyan alacsonyabb, ugyanakkor a kórházi kezelésre szorulók száma még nagyon magas, több mint 12 ezer fő és 311 fő elhunyt. Az elhunytak száma ma adattorlódás miatt volt ilyen kiugróan magas, húsvétkor ugyanis az egészségügyi szolgáltatók adatközlése nem volt teljes körű - mondta az operatív törzs mai tájékoztatóján Müller Cecília, országos tisztifőorvos.

Szerző(k): Szepesi Anita
04.
06.
23:05

Koronavírus: Nagy-Britanniában felfüggesztették a gyereket oltástesztjét

A brit gyógyszerfelügyeleti hatóság (MHRA) vizsgálja azokat jelentéseket, amelyek az Oxfordi Egyetem és az AstraZeneca gyógyszeripari csoport által a koronavírus ellen kifejlesztett oltóanyag alkalmazásából eredő kockázatokról érkeznek, de az már most kijelenthető, hogy ez a vakcina több ezer ember életét megmentette - mondta kedden Nadhim Zahawi, a brit oltási program irányításáért felelős egészségügyi államtitkár az MTI szerint.

Szerző(k): Szepesi Anita
04.
06.
20:27

AstraZeneca-vakcina: az olaszok nem függesztik fel a használatát

Az Európai Gyógyszerügynökségnek kell dönteni az AstraZeneca használatáról Pierpaolo Sileri egészségügyi államtitkár szerint, aki egy keddi interjúban kijelentette, nem függesztik fel a vakcina alkalmazását, legfeljebb módosítják a védőoltásban részesülők életkorát.

Szerző(k): Szepesi Anita
04.
06.
18:24

AstraZeneca-pánik: Romániában az előjegyzettek 28 százaléka visszalépett

Romániában az előjegyzettek 28 százaléka - mintegy 99 ezer személy - lemondta az AstraZeneca oltást - jelentette be keddi sajtótájékoztatóján az oltási kampányt koordináló Valeriu Gheorghita katonaorvos.

Szerző(k): Szepesi Anita
04.
06.
17:50

AstraZeneca oltóanyag vizsgálat: megszólalt az Európai Gyógyszerügynökség - frissítés

Az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) még nem jutott meghatározó következtetésre az AstraZeneca gyógyszergyár koronavírus elleni oltóanyagának mellékhatásaival kapcsolatban, a vérrögképződéssel összefüggő rendellenességek vizsgálatának részeredményeiről az ügynökség szerdán, vagy csütörtökön ad tájékoztatást - közölte az uniós ügynökség kedden az MTI szerint.

Szerző(k): Szepesi Anita
04.
06.
15:46

Az AstraZeneca-oltások körüli káoszból lett jelentős pánik

Az Európai Gyógyszerügynökség egyik szakértője szerint valószínű, hogy összefüggés van az AstraZeneca-oltások beadása és utána nagyon kevés esetben előforduló vérrögképződéses esetek között. Ettől még az EMA nem javasolja a készítmény használatának felfüggesztését, további vizsgálatokat sürgetnek, hogy feltárják az okokat, hangsúlyozva, hogy egyelőre kevés esetről tudni. Közben Magyarországon a négy héttel ezelőtti oltási káosz, valamint az ismétlő dózisok protokolljának megváltozása miatt lehetett újabb kavarodás. Az operatív törzs cáfolta, hogy felfüggesztették volna a készítmény használatát Magyarországon.

Szerző(k): Szabó Dániel
04.
06.
13:20

Az EMA megerősítheti, hogy van összefüggés a trombózisos esetek és az AstraZeneca-vakcina között

Az Európai Gyógyszerügynökség egyik vezető tisztségviselője szerint összefüggés van az AstraZeneca-vakcina és a vérrögképződéses esetek között - írja a 444.

Szerző(k): Szász Péter