aszfaltügy

06.
09.
17:46

A Fidesz leaszfaltozná a fővárosi földutakat

A fővárosban 313 kilométernyi belterületi földutat aszfaltoznának le 65 milliárd forintos kormányzati támogatással.

Szerző(k): Domokos Erika
03.
16.
11:24

Autósok, figyelem! Új időszak kezdődik az utakon

A téli időjárás miatt a burkolathibák is megszaporodtak a közúthálózaton, a Magyar Közút csütörtöktől megkezdi a javítási munkákat, amelyekre összesen tízmilliárd forintot költhet.

Szerző(k): Domokos Erika
12.
07.
11:55

Jelentős többlet az államháztartásban - elkönyvelték az aszfaltügyes EU-pénzt

Novemberben 2 milliárd forintos többlettel zárt az államháztartás, a tizenegy havi szufficit 59,3 milliárd forintra emelkedett - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) szerdán az előzetes adatokat.

Szerző(k): portfolio.hu, MTI
10.
25.
18:32

Lezárult a aszfaltvita - tízmilliárdokat kap Magyarország Brüsszeltől

Pont került az aszfaltügy végére, 176,5 milliárd forintot kapott vissza Magyarország - jelentette be a Miniszterelnökség kedden.

Szerző(k): MTI
10.
19.
08:53

Tovább masszírozza az Orbán-kormányt az EU

Az Európai Bizottság továbbra is vizsgálódik a 2014-2020-as uniós támogatási ciklus már ismert útépítési pályázataival kapcsolatban, mert azt gyanítja, hogy a magyar kormány korlátozza az induló vállalatok versenyét.

Szerző(k): Napi.hu
10.
17.
21:18

Döntés született az aszfaltügyben - dőlhet a pénz

A BruxInfo értesülései szerint az Európai Bizottság meghozta az aszfaltügyben felfüggesztett kifizetések felszabadításáról szóló döntést, miközben folytatja a vizsgálódást a 2014 és 2020 közötti forrásfelhasználás irányító és ellenőrző rendszerét, valamint a közbeszerzés terén beazonosított egyes, versenykorlátozás-gyanús gyakorlatokat illetően.

Szerző(k): Napi.hu
10.
12.
11:32

Magyar ügyben dönt hamarosan Brüsszel

Heteken, de akár már napokon belül is pont kerülhet annak a vitának a végére, ami eddig blokkolta az úgynevezett aszfaltügy lezárását és a 2014 és 2020 közötti forrásfelhasználásra is hatással lehet – írja a BruxInfo. Brüsszel első körben nem fogadta el az energiahatékonysági operatív program módosítására a kormány által benyújtott kérelmet és indoklást vár.

Szerző(k): Napi.hu
09.
19.
09:49

Újabb magyar trükk - beveszi-e az EU?

Formálisan teljesítette a magyar kormány Brüsszel elvárásait az útépítésekhez használt aszfalt szállításával kapcsolatban, ám úgy tűnik, hogy az EU központjában számolni is szoktak, ezért észrevették, hogy valójában minden maradt a régiben.

Szerző(k): Napi.hu
08.
16.
14:16

Hiába az EU-büntetés, Magyarország tovább trükközik

Mostanában az útépítésre kiírt pályázatok annak kedveznek, akinek a legközelebb van aszfaltkeverő telepe. Kilométerenként akár egymilliárd forinttal drágább ajánlat is tud nyerni, akkora súlya lett a telep helyének. Ezt a módszert egyszer már az EU is büntette - írja a 444.

Szerző(k): Napi.hu
06.
13.
11:16

Fontos fejlemény az \"aszfalt-sagában\" - Ez még kevés a pénzcsapok újranyitásához?

A magyar hatóságok múlt héten elküldték Brüsszelnek az első új kifizetési kérelmeket az aszfaltügyben zárolt kifizetési keret terhére - írja a Bruxinfo. A brüsszeli portál szerint a bizottság viszont a jelek szerint csak az összes elszámolás benyújtása után vonja vissza a kifizetések felfüggesztéséről szóló határozatot.

Szerző(k): portfolio.hu, Napi.hu