ausztria

05.
25.
13:00

A bécsi szemetesek 830 ezer forintos fizetéssel várják a diákokat

Egész évben izgalmas és sok tapasztalatot nyújtó munkákat kínál Bécs városa, de különösen igaz ez a nyári szezon előtt, amikor sok diákot és fiatalt keresnek a cégek - áll az osztrák főváros egyik nyári munkákat kínáló hirdetésében, amelyben a hulladékgazdálkodás és takarítói munkakörben is keresnek diákokat.

Szerző(k): Tér Diána
05.
24.
20:34

Embargó helyett importvámot javasol az osztrák Wifo

Embargó helyett az orosz olajra importvám kivetését részesítené előnyben a Wifo osztrák gazdaságkutató intézet kedden publikált elemzésében. Az év végéig fokozatos importkorlátozással járó uniós olajembargó a mennyiségi csökkenést az átmeneti időszakban az emelkedő olajárakkal ellensúlyozná, ami viszont stabilizálná Oroszország bevételeit - idézi az elemzést az MTI.

Szerző(k): Domokos Erika
05.
23.
12:46

Új fertőzés terjed, már Bécsben van a majomhimlő

Terjed a majomhimlő Európában is: Ausztria bejelentette, hogy találtak ilyen esetet, ezzel a szomszédunk a 11. ország a világon, ahol mostanában felütötte a fejét a vírus. A koronavírus vége felé riasztó lenne egy újabb kórokozóval szembenézni - nyilatkozta Szlávik János infektológus.

Szerző(k): Domokos Erika
05.
15.
18:36

Kibővül a NATO, de Ausztria rendkívüli döntést hozott

Finnországgal és Svédországgal szemben Ausztriában továbbra sem jön szóba a NATO-csatlakozás, ami kérdéseket vet fel az országban: nem szigetelődik-e el Bécs biztonságpolitikai szempontból Európa többi részétől - olvasható a Népszava cikkében.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
05.
08.
09:27

Több kamatemelést szeretne Európában az osztrák jegybank vezetője

Az Európai Központi Banknak idén akár háromszor is kamatot kellene emelnie az infláció leküzdése érdekében - mondta Robert Holzmann.

Szerző(k): Rácz Gergő
05.
03.
15:48

Bécs így függetlenedik a földgáztól

Bécs energiaszolgáltatója, a Wien Energie 2027-ig 1,29 milliárd eurót fektet be projektekbe, hogy függetlenné válhasson a földgáztól; földhőben, hőszivattyúkban, nap- és szélenergiában látják a jövőt - közölte Bécs Város Külképviseleti Irodája kedden az MTI-vel.

Szerző(k): Domokos Erika
05.
03.
11:55

Eszükbe sem jut ott vásárolni: sokan átjárnak Magyarországra

Pörög a bevásárlóturizmus az osztrák-magyar határ közelében. Ez érthető, az üzemanyag például 160-200 forinttal olcsóbb.

Szerző(k): Csernátony Csaba
04.
27.
15:18

Ausztria nem fog rubelben fizetni az oroszoknak

Ausztria továbbra is euróban fizet az orosz gázért, és nem rubelben - jelentette ki Karl Nehammer osztrák kancellár, aki a rubelfizetésekről szóló híreket álhíreknek nevezte.

Szerző(k): Szász Péter