ausztria

05.
04.
15:43

Nagyot zuhant az üdülési célú utazások száma Ausztriában tavaly

Tavaly a járvány elleni korlátozások miatt csaknem felével csökkent az üdülési célú utazások száma, a családlátogatásokat és ismerősök felkeresését is beleértbe, a Statistik Austria kedden publikált kimutatása alapján - írja az MTI.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
05.
03.
22:17

Hatalmas roham a bécsi üzletekben a zárlat után

Bécsben hétfőn, az egy hónapig tartó, a koronavírus-járvány megfékezését célzó teljes zárlat feloldása után a vásárlók valósággal megrohamozták az üzleteket.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
05.
02.
21:29

Ausztria május 19-én nyit, negatív tesztet is elfogadnak

Az indiai vírusmutáció nem veszélyezteti Ausztria nyitási terveit - idézte a Der Standard osztrák napilap Wolfgang Mückstein egészségügyi minisztert, aki az APA hírügynökségnek adott interjút.

Szerző(k): Domokos Erika
04.
29.
09:24

Fordulat történt Ausztriában

A koronavírus-válság kezdete óta első alkalommal ismét pozitívan ítélik meg a helyzetüket és bizakodással tekintenek jövőbeli kilátásaik elé a gazdasági szereplők Ausztriában az osztrák Wifo gazdaságkutató intézet havi rendszeres felmérésen alapuló konjunktúraindexe alapján.

Szerző(k): Domokos László
04.
28.
19:34

Ausztria kétmillió eurós segítséget nyújt India járványügyi védekezéséhez

Ausztria a külföldi katasztrófahelyzetek kezelésének támogatására létrehozott alapokból (AKF) kétmillió eurós segítséget nyújt Indiának a koronavírus-járvány elleni védekezéséhez - jelentette be Sebastian Kurz kancellár szerdán a kormányülés után az MTI szerint.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
04.
27.
21:04

A franciák és a németek is beálltak a világadó mögé, amit elvet a magyar kormány

Franciaország és Németország pénzügyminiszterei támogatják az amerikai kormány elképzelését egy 21 százalékos globális minimális társasági adókulcsról - írja a Reuters.

Szerző(k): Szabó Dániel
04.
24.
20:54

Rettenetesen óvatosan merik kinyitni az iskolákat a víruslaborban

Ausztriában csak hétfőtől indul újra a jelenléti oktatás a legnagyobb tartományok iskoláiban, azonban továbbra sem mernek teljesen nyitni és rendkívül szigorú óvintézkedések maradnak továbbra is érvényben. A szomszédos országban nem nyitnak olyan bátran az oltások ellenére sem, mint Magyarországon.

Szerző(k): Lovas-Romváry András
04.
24.
16:40

Újabb földrengés rázta meg Ausztriát

Ismét földrengés volt Ausztriában.

Szerző(k): Domokos László
04.
20.
07:45

Földrengés volt a magyar határtól 25 kilométerre

Erős földrengés volt keddre virradó éjjel az alsó-ausztriai Wiener Neustadt vagyis Bécsújhely térségében, a Bécsi-medence déli peremén, a magyar országhatártól 25 kilométerre - írja a 444.

Szerző(k): Szász Péter
04.
19.
17:58

Koronavírus: egymillió adag Szputnyik V vakcinát vásárol az osztrák kormány

Ausztria egymillió adag Szputnyik V vakcina vásárlásáról döntött, mindazonáltal az orosz vakcinával történő oltás csak az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) engedélye után kezdődhet meg - jelentette be Sebastian Kurz kancellár hétfőn.

Szerző(k): Szepesi Anita