autó

05.
14.
18:51

Bővítette elektromos modellcsaládjának gyárát a Volkswagen

Tovább bővítették az első teljesen elektromos Volkswagen személyautó modellcsalád, az ID gyártására szolgáló üzemet a németországi Zwickauban, a több tízmillió eurós fejlesztés révén a kocsik karosszériája is helyben készül - közölte pénteken a német vállalat az MTI szerint.

Szerző(k): Szepesi Anita
05.
14.
17:33

A vártnál lassabban nő az ipari termelés az Egyesült Államokban

Március után áprilisban is nőtt az ipari termelés és az ipari kapacitások kihasználtsága az Egyesült Államokban, miután az ország déli részén a februári viharos időjárásban megrongálódott gyárak újraindultak, és ellensúlyozták az autóipar teljesítményének csökkenését.

Szerző(k): Szepesi Anita
05.
13.
11:30

Rendszámcsere Magyarországon: reagált a minisztérium

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium szerint még folyamatban van a jogalkotási munka az új magyarországi rendszámformátummal kapcsolatban - értesült az origo.hu.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
05.
12.
19:57

Komoly buktatók várnak az autóiparra

Súlyosan érinti a világ autógyártóit a mikrochip-ellátásban bekövetkezett hiány, és ezért az autóiparnak alapjaiban “át kell gondolnia” beszállító láncának a szerkezetét - jelentette ki szerdán Carlos Tavares, a Stellantis vezérigazgatója a Financial Times webkonferenciáján.

Szerző(k): Rácz Gergő
05.
12.
19:01

Nagypályás játékos lehet a magyar autógyártás

Egy kutatás szerint a hazai szektor stratégiai pozíciókat szerezhet a globális porondon.

Szerző(k): Rácz Gergő
05.
12.
11:59

Elég menő az autó nélküli autózás

Az indulás óta eltelt két év alatt a Föld és a Hold közötti távolság több mint hétszeresét „autózta össze” a Share Now 40 ezer regisztrált felhasználója. Miközben az autómegosztás Budapesten is mind szervesebb részévé válik a városi közlekedésnek, egyre többen gondolnak erre a megoldásra a saját vagy céges tulajdonú gépkocsi alternatívájaként, akár hosszabb távokra is.

Szerző(k): Molnár Csaba
05.
12.
09:15

Így szerepelt a magyar ipar

Az alacsony bázis miatt két számjegyű bővülés szerepel a bizonyítványban.

Szerző(k): Csernátony Csaba
05.
12.
08:48

Hol tart a Toyota?

Több mint 10 százalékkal növelte nyereségét a japán Toyota. Igaz, a bevétel csökkent.

Szerző(k): Csernátony Csaba
05.
11.
17:33

Ismét veszteséges évet zárt a Nissan

A második veszteséges évét zárta a 2020-as pénzügyi évvel a japán Nissan autógyár és a folyó pénzügyi évre is veszteséget jelez előre, bár gazdálkodási mutatóinak javulása mellett az előző két évinél jóval kisebbet - írja az MTI.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
05.
11.
14:28

Leváltják az eddigi rendszámokat Magyarországon, így nézhet ki az új formátum

A vártnál négy évvel hamarabb, jövő májusban jelenhet meg a törvény a sorozatrendszámokról, tehát 2022 tavaszától adják ki az új formátumú rendszámokat - adta hírül Magyar Autóklub magazinja, amelyet a vezess.hu szemlézett.

Szerző(k): K. Kiss Gergely