autógyártás

05.
14.
18:51

Bővítette elektromos modellcsaládjának gyárát a Volkswagen

Tovább bővítették az első teljesen elektromos Volkswagen személyautó modellcsalád, az ID gyártására szolgáló üzemet a németországi Zwickauban, a több tízmillió eurós fejlesztés révén a kocsik karosszériája is helyben készül - közölte pénteken a német vállalat az MTI szerint.

Szerző(k): Szepesi Anita
05.
12.
19:57

Komoly buktatók várnak az autóiparra

Súlyosan érinti a világ autógyártóit a mikrochip-ellátásban bekövetkezett hiány, és ezért az autóiparnak alapjaiban “át kell gondolnia” beszállító láncának a szerkezetét - jelentette ki szerdán Carlos Tavares, a Stellantis vezérigazgatója a Financial Times webkonferenciáján.

Szerző(k): Rácz Gergő
05.
12.
19:01

Nagypályás játékos lehet a magyar autógyártás

Egy kutatás szerint a hazai szektor stratégiai pozíciókat szerezhet a globális porondon.

Szerző(k): Rácz Gergő
05.
11.
17:33

Ismét veszteséges évet zárt a Nissan

A második veszteséges évét zárta a 2020-as pénzügyi évvel a japán Nissan autógyár és a folyó pénzügyi évre is veszteséget jelez előre, bár gazdálkodási mutatóinak javulása mellett az előző két évinél jóval kisebbet - írja az MTI.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
05.
11.
12:21

A Tesla is megtorpant Kínában az amerikai nyomás miatt

A Tesla az amerikai-kínai feszültségek okozta bizonytalanság miatt leállította a sanghaji gyár bővítésére és globális exportközponttá tételére irányuló földvásárlási terveit - közölték az ügyet ismerő személyek a Reutersszel.

Szerző(k): Szabó Dániel
05.
07.
18:35

Nagyon beindult az Audi

Jelentős mértékben növelte forgalmát és nyereségét az első negyedévben az Audi, a Volkswagen konszern prémium márkája, éves előrejelzésében azonban “óvatos optimizmussal” a tavalyinál nagyobb, de az első negyedévinél kisebb bevételarányos jövedelmezőség elérését tűzte ki célul.

Szerző(k): Domokos Erika
05.
07.
12:37

Ötszörösére nőtt a BMW negyedéves nyeresége

Részben a kínai kereslet megugrására, ötszörösére nőtt a BMW német járműgyártó profitja az első negyedévben - adta hírül az MT.

Szerző(k): Szabó M. István
05.
04.
19:31

Sokkal tovább tarthat a súlyos chiphiány, mint gondoljuk

Az Intel vezérigazgatója szerint a globális ellátási láncokat megrázó, s az autóiparban komoly gyártási nehézségeket okozó chiphiány még sokáig eltarthat, akár több éven keresztül is. Ez pedig fékezheti a kilábalást a járvány utáni fellendülésben.

Szerző(k): Lovas-Romváry András
04.
26.
16:48

Ismét leállt a kecskeméti Mercedes, oltják a dolgozókat

A beszállítói nehézségek okozta alkatrészhiány miatt ismét leállt a termelés a kecskeméti Mercedes-gyárban; a vállalat a munkavállalói oltására és új modellje sorozatgyártásának előkészítésére használja ki az időt - írja az autógyártó cég közlésére hivatkozva az MTI.

Szerző(k): Domokos Erika
04.
24.
15:55

Leállt a kecskeméti Mercedes-gyár: megszólalt a cég

Módosította a termelési programját a Mercedes-Benz alkatrészhiánnyal küzdő kecskeméti gyára, amely ezt az időszakot átépítési és karbantartási tevékenységekre, illetve az új modell sorozatgyártásának előkészületeire használja fel.

Szerző(k): Domokos László