autóipar

05.
07.
12:37

Ötszörösére nőtt a BMW negyedéves nyeresége

Részben a kínai kereslet megugrására, ötszörösére nőtt a BMW német járműgyártó profitja az első negyedévben - adta hírül az MT.

Szerző(k): Szabó M. István
05.
06.
15:26

Nagyot nőtt a VW nyeresége

A Volkswagen Csoport adózott eredménye éves összevetésben mintegy a hétszeresével nőtt az idei első negyedévben, miután bővültek az eladásai a legnagyobb piacának számító Kínában és nőtt a kereslet a nagyobb nyereséggel eladható járművei iránt. Az elektromos autók eladása megduplázódott - írja az MTI.

Szerző(k): Szász Péter
05.
05.
16:42

Elszállt a General Motors negyedéves nyeresége

Az elemzők által vártnál nagyobb, a tavalyi első negyedévhez képest több mint tízszeres nyereségnövekedésről jelentett szerdán a General Motors (GM), részben az Egyesült Államokban tapasztalt keresletnövekedés hatására és amiatt, hogy sikerült árat emelnie.

Szerző(k): Szepesi Anita
05.
05.
13:56

Rég nem látott veszély leselkedik a magyar gazdaságra

A munkaerő iránti kereslet összességében még nem érte el a járványhelyzet előtti szintet és szektoronként is eltérő képet mutat a piac, de már vannak olyan területek, ahol újra munkaerőhiány van. Így például nincs elég ember az élelmiszeriparban, feldolgozóiparban, bizonyos kereskedelmi területeken és a nyáron várható nyitatással, a balatoni turizmus beindulásával újabb több ezer emberre lesz szükség hirtelen.

Szerző(k): Molnár Csaba
04.
29.
11:21

Leáll az egyik Mini-üzem és a BMW is csökkenti termelését a chiphiány miatt

Mostanáig a BMW azon nagyon kevés autógyártó egyike volt, amelynek nem kellett korlátoznia termelését a globális chiphiány miatt, de már a bajor vállalatot is elérte a probléma - írja a G7. Egy Mini-üzem leáll és van olyan BMW-gyár, ahol csökkenteni kell a termelést.

Szerző(k): Szász Péter
04.
27.
13:21

Jó negyedéve volt a Teslának

A vártnál nagyobb bevételt és nyereséget ért el a Tesla az első negyedévben, a teljesítményt a rekordnagyságú kiszállítások, az erőteljes kínai kereslet és a környezetvédelmi kreditek is támogatták. A hétfői tőzsdezárás után közzétett gyorsjelentés szerint a márciussal zárult három hónapban a Tesla 10 milliárd 389 millió dollár bevételre tett szert, 74 százalékkal többre az egy évvel korábbinál. Elemzők alacsonyabb, 10,29 milliárd dolláros bevételre számítottak - írja az MTI.

Szerző(k): Szász Péter
04.
23.
16:13

Megjutalmazzák az Audi kitartó dolgozóit

Covid-bónusszal jutalmazza az Audi Hungaria Zrt. több mint 12 ezer munkavállalóját, a vállalat ezzel fejezi ki köszönetét és elismerését a járvány miatt nehezített helyzetben is helytálló munkavállalóinak. A cég most a sajtóban már megjelent információt erősítette meg.

Szerző(k): Rácz Gergő
04.
22.
12:41

Nőttek a Renault eladásai az első negyedévben

Nőttek a Renault csoport autóeladásai, értékesítési árbevétele viszont árfolyamhatások miatt csökkent az első negyedévben. Az éves eladások várható alakulásáról azonban az elektronikai alkatrészek hiánya miatt tartózkodott előrejelzést tenni a vállalat - írja az MTI.

Szerző(k): Szász Péter
04.
22.
08:36

Komoly növekedést ért el a Hyundai

A Hyundai Motor Co. dél-koreai autógyártó konszern nyeresége az első negyedévben éves összevetésben 187 százalékkal nőtt, négy éve a legmagasabb lett. Szakértők nagyjából hasonló profitnövekedést vártak, miután a cég sportkocsijai és a prémiumkategóriába tartozó Genesis autói iránt jelentősen megnőtt a kereslet - írja az MTI.

Szerző(k): Szász Péter
04.
16.
14:35

Környezetkárosítási vádak zúdulnak a vezető német autógyártókra

A Volkswagen, a BMW és a Daimler valószínűleg a brazíliai erdőirtások egyik közvetett felelőse, miután kiderült egy nemzetközi kutatásból: a német autógyártók olyan brazíliai beszállítóktól vásárolnak marhabőrt az üléshuzatokhoz, amelyek aktívan pusztítják az Amazonas vízgyűjtőjénél a területet. Két Bács-Kiskun megyényi esőerdő tűnt el két év alatt. Az autógyárak arra hivatkoznak, hogy próbálják korlátozni a beszállítóiknál az ilyen gyakorlatot.

Szerző(k): Szabó Dániel