autóipar

10.
16.
13:21

Jövőre is marad az autógyártás bénultsága Kínától Magyarországig

A Bosch China Investment egyik vezetője szerint az autógyártók számára a félvezetőkkel kapcsolatos ellátási szűkösség valószínűleg 2022-ig fennmarad, bár a hiány kevésbé lesz súlyos, mint a tavaly nyáron tapasztalt volt.

Szerző(k): Szabó Dániel
10.
14.
17:10

A Volkswagen vezére belengetett egy 30 ezres leépítést

A Tesla berlini gyárának elindulása arra kényszeríti a Volkswagent, hogy felgyorsítsa az átállást az elektromos autókra. Mivel Elon Musk ígérete szerint 12 ezer alkalmazottal évente akár 500 ezer autót is előállíthatnak, a VW nem engedheti meg magának, hogy a wolfsburgi üzemben 25 ezer alkalmazottal évi 700 ezer autót gyártsanak. Magyarországnak is rossz előjel lehet ez.

Szerző(k): Szász Péter
10.
14.
16:32

A választások előtt üthet vissza a rabszolgatörvény, kivizsgálást ígér a kormány

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) jogi értelmezési tájékoztatót tesz közzé a munkaidőkeret jogszerű alkalmazása, a munkabér elszámolások törvényessége érdekében – jelentette be Bodó Sándor. Az ITM foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára hozzátette: a kormány a dolgozók oldalán áll, a foglalkoztatás-felügyeleti hatóság a munkavállalók jogainak érvényesítése, a munkaidővel kapcsolatos visszaélések elkerülése érdekében rendkívüli célvizsgálatot indít 2021. október 18-tól.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
10.
10.
14:48

Év végéig is leállhat a Skoda több üzeme

A Skoda hétfőn és kedden minden gyártás leállít a Mladá Boleslav-i és a Kvasinky-i üzemekben - adta hírül a szakszervezet. Korábban maga a cég is azt közölte, hogy október 18-tól korlátoz bizonyos műszakokat a globális chiphiány miatt.

Szerző(k): Szász Péter
10.
09.
09:09

Lesújtó kép érkezett a Dacia hazájából

Hátul kullog a hatékonyságban európai összehasonlításban a romániai autógyártás, a legjobb termelékenységet produkáló spanyolok hatékonyságának kevesebb mint a hetedét tudják felmutatni.

Szerző(k): Komócsin Sándor
10.
06.
15:06

Nem tudta kielégíteni a keresletet a Mercedes

Jelentősen visszaesett a Mercedes-Benz eladása a szeptember végével záródott negyedévben annak ellenére, hogy nagy volt a globális kereslet és a rendelésállomány.

Szerző(k): Szász Péter
10.
05.
21:01

Közel félmillió autót hív vissza a Volvo

460 ezer autó visszahívásáról döntött a Volvo, mert a légzsákok egyik eleme működés közben fémdarabokra törhet szét és megsértheti az utasokat.

Szerző(k): Szász Péter
09.
27.
21:00

Tőzsdére megy a Polestar

A svéd Volvo és kínai anyavállalata, a Geely, a hétfői bejelentés alapján, a tőzsdei bevezetés céljából, a pénzügyi befektetési eszközként funkcionáló és tőzsdén jegyzett Gores Guggenheim jogi személlyel fuzionálja a Polestar vállalatot.

Szerző(k): Szász Péter
09.
25.
19:50

Egy autógyártó elutasítja a mindent beborító kijelzőket

Miközben az autókban egyre több és egyre nagyobb kijelzők kapnak helyet van egy márka, amely szembemegy ezzel a trenddel. A kérdés, hogy meddig nézik el ezt a vásárlók különösen úgy, hogy a márka a prémium szegmensbe pozicionálja magát.

Szerző(k): Szász Péter
09.
23.
07:52

A vártnál is nagyobb válságba került az autóipar, Magyarországon is gondok lehetnek

A világ járműipari cégeig 63 731 milliárd forintnyi bevételt veszíthetnek el 2021-ben, mert az ellátási problémák és az alapanyaghiány jelentősen elmarad a termelésük az év elején várttól. Sorozatosak voltak a leállások világszerte, Magyarországon is rendkívül sokszor beszüntették a gyárak működését.

Szerző(k): Szabó Dániel