autóipari_beszállítók

05.
25.
21:44

Sorban állnak le a szlovák autóipari üzemek a chiphiány miatt

Egyre nagyobb gondot okoz a szlovákiai gyártóknak a félvezető chipek hiánya. A nagyszombati Stellantis Slovakia autógyárban csütörtökig szünetel a gyártás, a nyitrai Jaguar Land Rover pedig épp aznaptól áll le kilenc napra. Többen attól tartanak, hogy a félvezetők hiánya még nagyobb károkat okozhat az ágazatnak, mint a koronavírus-járvány. A pozsonyi Volkswagen továbbra is vár azokra a beruházásösztönzőkre, amelyeket Igor Matovič kormánya ígért tavaly - írja az Infostart.hu.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
05.
24.
17:28

Sztrájk jöhet egy győri autóipari cégnél

Sztrájkbizottságot alakított a Nemak Győri Alumíniumöntöde Kft.-nél a Vasas Szakszervezeti Szövetség helyi szervezete. Az érdekképviselet tiltakozik a jövedelmeket érintő egyoldalúan meghozott munkáltatói intézkedések ellen, valamint 7 pontban követel egyebek között egészségesebb munkakörülményeket a munkavállalók számára - adta hírül a Vasas.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
05.
22.
14:38

Összeszerelő üzem marad Magyarország: már 14 akkumulátorgyár épült

Az elmúlt években 14 jelentős távol-keleti, akkumulátorgyártáshoz kapcsolódó beruházás valósult meg Magyarországon, és még újabbak érkeznek. Ezzel a világon a tizedik helyen áll az ország az elektromos akkumulátorok exportálásában, de a várakozások szerint – amennyiben a beruházások üteme így folytatódik – az első öt közé kerülés is reális lehet – írja az Óbuda Group, amely összegyűjtötte az ilyen hazai beruházásokat.

Szerző(k): Domokos Erika
03.
01.
16:46

Asztalra csapnak a dolgozók: határozatlan idejű sztrájk jön Makón

Kedd 14 órától határozatlan idejű sztrájkba kezdenek a makói gumigyár dolgozói, miután az eddigi munkabeszüntetések után sem született megállapodás a sztrájkot szervező érdekképviselet és a munkáltató között. A Gumiipari Szakszervezeti Szövetség szerint a cég nem hajlandó követeléseikről tárgyalni, és csak az időt húzná - írja a Népszava.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
02.
23.
13:23

Már látszik: ekkora béremelésre számíthatnak a magyar dolgozók idén

A szakszervezetek visszajelzései alapján jelentős a szórás a béremeléseknél: vannak cégek, ahol nem vagy alig lesz, a többségnél átlag feletti az emelés, és akad, ahol jócskán meghaladja azt. Ahol lesz bérfejlesztés, ott 5-6 százalékra is számíthatnak a dolgozók

Szerző(k): K. Kiss Gergely
01.
21.
12:01

Új német beruházás Veszprémben, 80 mérnököt vesznek föl

Mérnöki fejlesztő központot hoz létre Veszprémben a Thyssenkrupp magyarországi központja 2,2 milliárd forintból; 80 fejlesztőmérnököt vesznek fel dolgozni, már keresik a jelölteket.

Szerző(k): Domokos Erika
01.
13.
18:48

Megvan a bérmegállapodás a magyar Bosch üzemeiben

Az ország egyik legnagyobb autóipari foglalkoztatójának három gyártóegységénél átlagosan 8 százalék körüli, differenciált jövedelem-növekedésről állapodtak meg a szakszervezettel 2021-re vonatkozóan. Az üzemekben tavaly ősztől fogva komoly felfutás volt tapasztalható a termelésben, így az első járványhullám idején elbocsátott munkavállalók jelentős részét már visszavették.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
12.
14.
17:43

Koreai autóipari beszállító épít gyárat Gödöllőn

Új gyárat épít Gödöllőn a koreai Iljin Materials 3,8 milliárd forintból, ehhez a kormány 722 millió forint támogatást biztosít - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hétfőn, a beruházást bejelentő sajtótájékoztatón Budapesten az MTI szerint.

Szerző(k): Szepesi Anita
12.
14.
17:32

Fejleszti gyöngyöshalászi gyárát az Apollo Tyres, a kormány 1,4 milliárdot ad hozzá

A kormány tíz éve elindított és mára sikertörténetté vált keleti nyitás programjának meghatározó szereplője az indiai Apollo Tyres, amely újabb milliárdos fejlesztést valósít meg magyarországi gyárában - mondta a külgazdasági és külügyminiszter a cég hétfői beruházásbejelentő sajtóeseményén, Gyöngyöshalászon az MTI tudósítása szerint.

Szerző(k): Szepesi Anita
12.
07.
07:32

E-autózás: bajba kerülhetnek a beszállítók

Az elektromos autózás előretörése gyorsabb ütemben zajlik, mint korábban várták, az átállás pedig az itthoni gyáraknak könnyebb, a beszállítóknak viszont nehezebb feladat - írja a Világgazdaság iparági szakértők helyzetértékelése alapján.

Szerző(k): Szepesi Anita