autowallis

04.
09.
17:19

Autós kötvényeket dobtak a piacra az MNB segítségével

Túljegyzéssel zárult az AutoWallis csütörtöki aukciója a Magyar Nemzeti Bank Növekedési Kötvényprogramja keretében. Az ajánlatokból elfogadott 3 milliárd forint névértékű 10 éves kötvényt 2,827 százalékos átlagos hozammal vásárolták meg az intézményi befektetők.

Szerző(k): Herman Bernadett
04.
08.
08:42

Nagy éve volt a BÉT autós cégének

Minden szempontból rekordévet zárt az AutoWallis 2019-ben és a jó eredményekhez a vállalat mindhárom üzletága hozzájárult: a legnagyobb mértékben, 31 százalékkal a belföldi disztribúciós üzletág bővült, amit 19 százalékos növekedéssel az autóipari szolgáltatói üzletág követett. A bővülés a legtöbb esetben a piaci átlag felett történt, így a magyar tőzsde autós vállalata jó úton halad stratégiája megvalósításában, mely szerint 2024-ben árbevétele 130 milliárd forint fölé emelkedhet. A társaság konszolidált árbevétele 2019-ben 19 százalékkal 75,3 milliárd, EBITDA mutatója pedig 17 százalékkal, 2,982 millió forintra bővült - írja közleményében a társaság.

Szerző(k): Szabó Dániel
04.
01.
15:16

Új importőre van a Jaguarnak és a Land Rovernek

Április 1-től Wallis Automotive Europe értékesíti a Jaguart és a Land Rovert a magyar piacon. A kizárólagos jármű- és alkatrészimportőri jogot pályázaton nyerték el - adta hírül az AutoWallis Nyrt.

Szerző(k): Szász Péter
03.
27.
08:53

Opel és Kia kereskedést vett az AutoWallis

Az AutoWallis Nyrt. megvásárolta a legnagyobb magyar Opel és a harmadik legnagyobb Kia kereskedést üzemeltető Wallis Kerepesi Kft.-t, valamint az annak helyet adó ingatlant birtokló K85 Kft.-t.

Szerző(k): Szász Péter
03.
20.
13:05

A vírus miatt legyengült cégeket vásárolna fel az AutoWallis

Piaci súlyának erősödésére, új akvizíciós lehetőségekre számít hosszabb távon az AutoWallis Nyrt. a koronavírus hatására kialakult sokk utáni gazdasági környezetben - közölte a cég.

Szerző(k): Szász Péter
02.
03.
10:05

Autókereskedő céget vett az AutoWallis

A 25 éves autóértékesítési tapasztalattal rendelkező Iniciál-csoport fő alapítójával és vezetőjével, Taródy Zsolttal kötött szakmai együttműködés első lépéseként az AutoWallis Nyrt. nyugat-magyarországi terjeszkedése céljából megvásárolta az ICL Autó Kft. 60 százalékát a Taródy családtól - adta hírül a tőzsdei cég.

Szerző(k): Domokos László
01.
31.
11:22

Megugrottak az Autowallis autóeladásai

Jelentősen nőttek tavaly az AutoWallis Nyrt. új- és használtautó-eladásai, miközben a szervizórák és az gépjárműkölcsönzés napjai is 10 százalék feletti ütemben bővültek.

Szerző(k): Szász Péter
12.
12.
12:29

Tovább terjeszkedik az AutoWallis

Együttműködési megállapodást írt alá az Iniciál Csoport.

Szerző(k): Szabó Dániel
11.
18.
10:11

Az Autowallishoz kerültek a Land Rover Jaguar jogai is

Az AutoWallis csoport nyerte el a Jaguar Land Rover magyar értékesítési jogait - írja közleményében a társaság.

Szerző(k): Szabó Dániel
10.
28.
12:25

Egy csomó részvényt kaphatnak az Autowallis vezetői

Az AutoWallis fő tulajdonosa egy nagyobb részvénycsomagot biztosított a cég MRP programjához. Mivel a részvényeket ingyen adták át, ezért elvileg a cégnek semmibe nem kerül a részvényalapú ösztönzési program.

Szerző(k): Lovas-Romváry András