bécs

05.
05.
17:17

Magyar nyugdíjasokat is várnak egy bécsi projekthez

Magyar nagymamák és nagypapák jelentkezését is várja a bécsi Vollpension, hogy online sütikészítő-tanfolyamon osszák meg legjobb receptjeiket az érdeklődőkkel. A „Bake Against Poverty” elnevezésű projekt célja, hogy kiegészítő kereseti lehetőséget biztosítson a szegénységben élő nyugdíjasoknak, és kapcsolatot építsen ki köztük és a fiatalabb generációk között - közölte az osztrák főváros kereskedelmi irodája.

Szerző(k): Szepesi Anita
05.
03.
22:17

Hatalmas roham a bécsi üzletekben a zárlat után

Bécsben hétfőn, az egy hónapig tartó, a koronavírus-járvány megfékezését célzó teljes zárlat feloldása után a vásárlók valósággal megrohamozták az üzleteket.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
04.
28.
09:16

Háromszázzal futhat Magyarországon a szupervonat

Bécs és Székesfehérvár felé is leágazhat majd a Budapest-Varsó gyorsvasút. Az új pályán akár 320 kilométer per órás sebességgel mehetnek majd a szerelvények.

Szerző(k): Csernátony Csaba
04.
19.
15:50

Koronavírus: a műtüdőre kerülő covidosok háromnegyedét megmentik Bécsben

Az osztrák főváros egyetemi kórházában, az AKH-ban (Allgemeines Krankenhaus) a súlyos Covid-fertőzés miatt műtüdő-kezelésre szoruló betegek háromnegyede túléli a betegséget. Ezzel az AKH a világ élvonalába tartozik. Egyszerre huszonöt betegnek tudnak ilyen kezelést biztosítani.

Szerző(k): Szepesi Anita
04.
12.
20:08

Magyarország laborjában a magyarnál sokkal kedvezőbb adatok mellett is marad a szigor

Bécs május 2-áig meghosszabbítja a koronavírus-járvány megfékezése érdekében bevezetett teljes zárlatot - jelentette be Michael Ludwig polgármester hétfő délután újságíróknak az MTI szerint. Ausztriában az elmúlt 24 órában 1943 főnál, a hazai szám harmadánál is kevesebbnél igazolták a fertőzést, az elmúlt napon elhunytak száma 19 volt, szemben a 291 magyar áldozattal. Ausztriában eddig 9706, Magyarországon 23708 beteg halt bele a koronavírus-fertőzésbe.

Szerző(k): Szepesi Anita
04.
12.
14:46

Kelet-európai kutyaszaporítók beteg állatai árasztják el Bécset

A koronavírus-járvány kezdete óta jelentősen megnőtt a kutyakölykök iránti kereslet az osztrák fővárosban. Ezzel párhuzamosan 40 százalékkal nőtt a Bécsi Állatorvostudományi Egyetemen parvovírussal kezelt kutyakölykök száma. Sokan ugyanis az internetről, kelet-európai szaporítóktól rendelik meg az új családtagot. A Bécsi Állatvédelmi Ombudsmani Hivatal és az Állatorvostudományi Egyetem most közösen figyelmeztet a veszélyre az osztrák főváros kereskedelmi irodájának közleménye szerint.

Szerző(k): Szepesi Anita