békéscsaba

06.
02.
13:01

Újabb milliárdok elosztásáról döntött a kormány

Az építőiparban mintegy 30 milliárd forint juthat fejlesztésre, az Államkincstár több mint kétmilliárdból újíthatja fel pénztártermét, Békéscsaba pedig közel kétmilliárdból folytathatja az okos város programot - döntött a kormány.

Szerző(k): Németh Géza
03.
11.
07:31

Alkonykapcsolós rendszert kap Békéscsaba

Korszerűsítik a közvilágítást Békéscsabán, a Modern városok programban komplex okoshálózati rendszert építenek ki; e hónapban alkonykapcsolós rendszert alakítanak ki.

Szerző(k): Csernátony Csaba
12.
28.
11:55

Békéscsaba és Szeged között megújul a vasút

Három cég, az Infraplan Vasút- és Úttervező Zrt., a Főmterv Mérnöki Tervező Zrt., valamint a Kontúr Csoport Tervező, Építtető, Kivitelező Kereskedelmi Kft. tervezheti a Békéscsaba és Szeged közötti vasút felújítását, nettó 2 milliárd forintért.

Szerző(k): Németh Géza
12.
07.
18:28

Az ország három megyeszékhelyén is bedurvulhat a járvány

A szennyvízmintákon országosan elvégzett minták alapján kevés helyen csökken a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja, a legtöbb területen stagnál a fertőzöttség, de három megyeszékhelyen nőtt a mennyiség a vízben.

Szerző(k): Szabó Dániel
12.
07.
11:38

Megmenekülhet az Alföldvíz

Érvényes és eredményes volt az Alföldvíz Zrt. december 5-én zárult online közgyűlése, amely elfogadta a cég tavalyi beszámolóját, és ezzel a részvényesek esélyt teremtettek a továbbműködésre - áll a víziközmű-szolgáltató hétfői közleményében, amely azonban arra nem tér ki, hogy napirenden szerepelt-e a tőkehelyzet rendezése.

Szerző(k): Szepesi Anita
11.
25.
12:38

Mire adott pénzt most a költségvetés?

Békéscsaba útépítéshez, Debrecen a repülőtérhez, Kapolcs a pajtaszínházhoz jutott támogatáshoz a központi költségvetésből.

Szerző(k): Németh Géza
11.
02.
10:54

A békéscsabai vásártérre több mint nyolcmilliárdot ad a kormány

A Modern Városok Program keretében, a békéscsabai térségi vásártér kialakításához 8 milliárd 218 millió forintot biztosít a kormány. Az építési munkát két hete nyerte el két cég, nettó 7 milliárd 974 millió forinttal.

Szerző(k): Németh Géza
10.
16.
11:50

Erre az útra várt a fél Alföld

Az eredetileg tervezettnél másfél hónappal korábban, december közepén átadják a forgalomnak az M44-es gyorsforgalmi út Békéscsaba-Kondoros közti 17,6 kilométeres szakaszát.

Szerző(k): Domokos László
10.
14.
10:14

Vásárcsarnok épül 8 milliárdból Békéscsabára

A Swietelsky Magyarország Kft. és a helybeli Galéria Invest Ingatlanértékesítési, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. építhet Békéscsabán egy új vásárcsarnokot, továbbá egy nagybani piacot, nettó 7 milliárd 974 millió forintért.

Szerző(k): Németh Géza
10.
07.
18:14

Uniós hitelből fejleszti Délkelet-Magyarországot az MVM

Az Európai Beruházási Bank (EIB) 120 millió eurós hitelt nyújt az MVM Csoportnak annak érdekében, hogy a magyar állami energiaholding fejleszteni és digitalizálni tudja regionális energiaelosztó hálózatát. A beruházástól azt várják, hogy javítja a térségben a szolgáltatási minőséget.

Szerző(k): Szabó M. István