bérlakás

05.
16.
16:55

Szociális lakásügynökség létrehozását javasolja az LMP

Az LMP azt javasolja, hogy az állam és az önkormányzatok együtt állítsanak fel egy szociális lakásügynökséget a megfizethető lakhatás biztosításáért - mondta az ellenzéki párt társelnöke vasárnap, Budapesten tartott és a Facebookon is közvetített sajtótájékoztatóján az MTI szerint.

Szerző(k): Szepesi Anita
04.
27.
08:37

Fideszes javaslat: töredékáron adnák el a vári lakásokat

Hamarosan szavazhat az Országgyűlés arról a javaslatról, amely lehetővé teszi, hogy a budai Várban értékes műemléki ingatlanban lakók kedvezményes áron megvásárolhassák lakásaikat.

Szerző(k): Komócsin Sándor
04.
25.
09:01

Egyre több lakó költözik el a Hős utcai nyomortelepről

Jól halad a Hős utcai nyomortelep felszámolása - erről számolt be a Magyar Nemzetnek Weeber Tibor, Kőbánya alpolgármestere.

Szerző(k): Szász Péter
03.
25.
17:19

Lakást bérelne? Így alakulnak most az árak

Fél év után először, februárban emelkedtek kissé a lakbérek: országosan 1,1, a fővárosban 0,8 százalékkal nőttek egy hónap alatt. Budapesten a pesti belső és átmeneti kerületekben stagnálást, máshol a januárihoz képest enyhe növekedést mutat a KSH és az ingatlan.com közös lakbérindexe. A 2020. januári csúcshoz képest a budapesti árak 16 százalékkal csökkentek, az ország többi régiójában ugyanakkor nem érte el a 4 százalékot a mérséklődés.

Szerző(k): Szepesi Anita
03.
11.
12:13

Ezt hozta a március zárás a lakásbérlőknek

A koronavírus-járvány hatására egy év alatt átlagosan 16 százalékkal csökkentek bérleti díjak a budapesti albérletpiacon, az év elejére pedig a januári mélyponton stabilizálódtak. Az esés mértéke Budapesten belül eltérő, a márciusi újabb zárás egyelőre nem gyakorolt lényeges negatív hatást a piacra - derül ki a Rentingo.com friss elemzéséből.

Szerző(k): Szepesi Anita
02.
27.
08:44

Jól jár, aki most keres albérletet

Januárban megtorpant a lakbérek öt hónapja tartó csökkenése: országosan stagnáltak, de a fővárosban is mindössze 0,3 százalékkal mérséklődtek egy hónap alatt. Az egy évvel korábbi csúcshoz képest a díjcsökkenés a pesti belső kerületekben elérte a 20 százalékos a KSH-ingatlan.com lakbérindexe szerint.

Szerző(k): Szepesi Anita
02.
03.
12:47

Összeesett az albérletpiac és még jó ideig padlón is marad

A bérlakáspiac továbbra is nehezen talál magára, az első félévben nem várható a bérleti díjak emelkedése. A turizmus szünetelése és távoktatás alaposan betesz az albérleti áraknak.

Szerző(k): Molnár Csaba
02.
02.
11:41

Meglepő dolog derült ki a budapesti lakáspiacról

Decemberben az országos albérletárak 1,3 százalékkal mérséklődtek novemberhez képest, az egy évvel korábbi bérleti díjakkal összehasonlítva pedig 11 százalékos volt a csökkenés. Budapesten majdnem minden tizedik ingatlan kiadó volt 2020-ban - derül ki a KSH-ingatlan.com lakbérindexéből.

Szerző(k): Szepesi Anita
12.
28.
14:00

Sok a meglepetés a friss albérleti adatokban

A koronavírus lejjebb szorította a belvárosi bérleti díjakat, ma már a belső kerületekben is jobb áron bukkanhatunk albérletre, mint a főváros olcsóbbnak gondolt külső részein - derül ki az alberletkalkulator.hu adataiból. A budai várban a legmagasabb a fajlagos bérleti díj, az első kerületi Attila út környékén viszont már az átlagos budapesti tarifa alatt is találhatunk kiadó lakást.

Szerző(k): Szepesi Anita
11.
10.
17:49

Lakbértámogatás az alacsony jövedelműeknek - új rendszer egy magyar városban

Emelkednek ugyan az önkormányzati bérlakások bérleti díjai Miskolcon, az alacsonyabb jövedelmű bérlők számára azonban új lakbértámogatási rendszert vezetett be a borsodi megyeszékhely önkormányzata. A novembertől igényelhető hozzájárulás akár együtt is igénybe vehető a már korábban is létező lakásfenntartási támogatással.

Szerző(k): Kónya Ádám