büntetés

05.
06.
11:19

Kínának adott el amerikai katonai titkokat egy beszállító

A Honeywellt 13 millió dollárra bírságolták mivel amerikai vadászbombázók és stratégiai bombázók specifikációt osztotta meg Kínával. Összesen 71 rajzot osztottak meg 2011 és 2015 között Pekinggel, Tajvannal, Kanadával és Írországgal.

Szerző(k): Szabó Dániel
05.
06.
09:47

Internetes kommentplatformra róttak ki súlyos bírságot

A népszerű kommentelési platformot szolgáltató Disqust számos hírportál használja, emellett képes megosztani a felhasználói adatokat hirdetések profilozásához jelentős bírságot kaphat Norvégiában, mert a felhasználók hozzájárulása nélkül követte őket. A helyi adatvédelmi hatóság szerint a jogsértések súlyosak, és "több százezer személyt" érintettek.

Szerző(k): Szabó Dániel
05.
02.
07:20

Hazainak álcázott külföldi áruk miatt büntet a lengyel hatóság

Igencsak vastagon fogott a lengyel fogyasztóvédelmi hatóság tolla, amikor bírságot szabott ki Lengyelország legnagyobb áruházláncára. A vétkes az ellenőrzések szerint lengyel áruknak tüntetett fel külföldi termékeket.

Szerző(k): Barabás Júlia
04.
20.
14:10

Vaskos bírságot kapott a Tesco anyacége

Átszámítva 3,1 milliárd forintos bírságot kapott a Tesco brit anyacége, mert több üzletükben is lejárt szavatosságú élelmiszereket árultak.

Szerző(k): Szabó Dániel
04.
10.
13:44

Csúnyán elbánik a lengyel kormány a kutyásokkal

Lengyelországban drákói szigorúságú büntetések lépnek életbe azokkal szemben, akik nem pórázon és szájkosárral sétáltatják a kutyájukat. Egy gyorshajtást olcsóbban meg lehet úszni.

Szerző(k): Barabás Júlia
04.
10.
10:32

Combos büntetést kapott az óriás

Az Alibaba kínai online áruházat forintban számolva több mint 830 milliárdra büntették, mert visszaélt a monopolhelyzetével.

Szerző(k): Csernátony Csaba