bürokrácia

06.
14.
17:19

Energiahivatal: bővül az elektronikus ügyintézés lehetősége

Bővül az elektronikus ügyintézés lehetősége, ezzel csökken az eljárások időtartama és rugalmasabbá válik a fogyasztói igények kiszolgálása a villamosenergia- és a földgázszolgáltatás területén - hívta fel a figyelmet a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH).

Szerző(k): Domokos Erika
05.
31.
08:13

Kiderült, mekkorát hízott a kormányzat

Kétszeresére dagadt az elmúlt 11 évben az állami bürokrácia annak ellenére, hogy Orbán Viktor miniszterelnök 2010 előtt az adminisztratív apparátus karcsúsítását ígérte.

Szerző(k): Komócsin Sándor
01.
12.
09:04

Putyin saját torkát fogta vasmarkába

Nem halad a 12 kiemelt fejlesztési program Oroszországban, amelyektől azt várja Vlagyimir Putyin államfő, hogy kormányzati ciklusának végére, 2024-re érezhetően javíthatja az oroszok elégedettségét életükkel és első számú vezetőjükkel.

Szerző(k): Komócsin Sándor
12.
26.
13:44

Szerbia a 21. századba lépett

Szerbiában az adóhivatal ingyenessé tette egyik elektronikus szolgáltatását, akik kitartanak a hivatali, papíralapú ügymenetnél, azok továbbra is fizetnek.

Szerző(k): Barabás Júlia
12.
17.
15:55

Unja a sorban állást a kormányablakokban? Van segítség

Mobilapplikáció segít abban, hogy megtudja, hivatalos ügyét mennyi idő alatt tudja elintézni a közelben lévő kormányablakban.

Szerző(k): Domokos Erika
12.
03.
09:46

Kizsigerelt köztisztviselők: egyre rosszabb a helyzet

Bár megszűnt a közigazgatási létszámstop, a terület folyamatos átszervezései mégis egyre rosszabb helyzetbe hozzák a hivatalnokokat - számolt be a Népszava.

Szerző(k): Domokos László
11.
16.
12:12

Atlantisz sorsára jut Velence

Velence tragédiájáért nem elsősorban a globális felmelegedés okolható, amely a várost elárasztó tenger vízszintemelkedésének hátterében áll, hanem az áradások elleni védekezést hátráltató bürokrácia és a korrupció is. A felújítás elmaradása okozta tavaly a genovai híd leomlását is.

Szerző(k): Komócsin Sándor
11.
14.
08:45

Létszámstop a teljes állami szektorban

Hiába több területen a súlyos létszámhiány, november elejétől nem vesznek fel új embereket a közigazgatásba – írja az Index kormányzati forrásokra hivatkozva. A döntés a hivatali munkaköröket ugyanúgy érinti mint a rendőrségi pozíciókat.

Szerző(k): Rácz Gergő
10.
28.
08:11

Nagyot nőtt a minisztérumok létszáma

Nyolc év alatt a duplájára, 13 ezer főre hizlalta a minisztériumok létszámát az Orbán-kormány. Az elmúlt hónapok leépítései után még mindig 5300-zal dolgoznak többen a tárcáknál, mint 2010-ben - írta a Népszava.

Szerző(k): Domokos László
10.
21.
17:23

Innovációval javítana a magyar kkv-k teljesítményén a kormány

Vállalkozóbarát szabályozási és adózási környezetet alakítunk ki a magyar kis- és közepes vállalkozások (kkv-k) számára - mondta az MTI híre szerint Palkovics László innovációs és technológiai miniszter Budapesten, a Kárpát EXPOrt elnevezésű Kárpát-medencei gazdasági konferencián és kiállításon.

Szerző(k): Domokos Erika