balaton

09.
02.
17:25

Elözönlötték a Balatont a Szép-kártyások

A turisták száma 10-20 százalékkal nőtt, a dél-balatoni vendéglátóhelyek és kisüzletek forgalma átlagosan 10-15 százalékkal emelkedett a tavalyi, jónak számító évhez képest - hangzott el a Kereskedelmi és Vendéglátó Vállalkozók Somogy Megyei Érdekképviseletének (Kisosz) sajtótájékoztatóján Siófokon.

Szerző(k): Domokos Erika
08.
30.
15:47

Őrület, ami most megy a balatoni ingatlanpiacon

A járvány tovább erősítette a nyaralók iránt évek óta növekvő keresletet, s az üdülőövezetek annyira kedveltek lettek, hogy tavaly 20-25 százalékkal több ingatlant értékesítettek, az áremelkedés pedig helyenként elérte a 30 százalékot - írja a nyaralópiac változásairól az Otthon Centrum (OC).

Szerző(k): Szepesi Anita
08.
29.
19:22

Változik a balatoni hajók és kompok menetrendje

Hétfőtől utóidényi menetrend szerint közlekednek a személyhajók és a kompok a Balatonon - közölte a Balatoni Hajózási Zrt. a honlapján.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
08.
20.
13:29

Tömeges rákpusztulás történt a Balatonba folyó Séd patakon

Vászolyon a helyi lakosok vették észre, hogy augusztus 10-én a Séd patakban több száz védett folyami rák pusztulhatott el. Vélhetően szennyező anyag, feltehetően permetszer kerülhetett a vízbe.

Szerző(k): Szabó Dániel
08.
19.
17:37

20 éves forgalmi csúcs dőlhet a balatoni kompon

Kiemelkedő a balatoni hajók utasforgalma az idén, a Kisfaludy komp csütörtökön már az egymilliomodik utasát szállította - közölte a Bahart az MTI-vel.

Szerző(k): Szász Péter
08.
18.
20:01

Hosszú idő után újra beindul a halászati gazdálkodás a Balatonon

Pont kerülhet a balatoni halászat betiltása körül kialakult közel húszéves vitára: idén már több mint ezer hektáros vízfelületen, összesen öt tógazdaságban gazdálkodik az állami Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. Ez a terület pedig elegendő ahhoz, hogy pótolni tudják a tó halállományát, sőt, a felesleggel ki tudnak lépni a piacra. Mindeközben az idei időjárás miatt veszélyes helyzetbe került több magyar tógazdaság.

Szerző(k): Kónya Ádám
08.
18.
12:21

Mégsem látogatható a szántódi luxusberuházás előtti parti sáv, de van ennél nagyobb baj is a Balalanddal

Hiába fogadnak már vendégeket a szántódi rév közelében 5,5 hektáros területen épülő Balaland luxustelep elkészült épületeiben és az előttük lévő strandon, az előzetes ígéretek, vállalások dacára külsősök nem látogathatják a partszakaszt. A beruházó magyarázata megnyugtatás helyett újabb gondokat vet fel.

Szerző(k): Szepesi Anita
08.
18.
07:24

Nagy a baj a turizmusban, tízezrek hiányoznak a hotelekből és éttermekből

A nyár elején a szállodások egy része még bízott benne, hogy az újranyitás után fel tudják tölteni az állományt, de azoknak, akik a járvány alatt valamiért elmentek, az esetek nagy többségében esze ágában sincs visszatérni. A turizmus ágazati szinten nagyon súlyos munkaerőgondokkal munkaerőhiánnyal küzd.

Szerző(k): Molnár Csaba