balaton

07.
09.
09:59

Helyenként átlépik az egészségügyi határértéket a balatoni algák

Előfordulhat, hogy a Balatonon helyenként egy időre átlépi az egészségügyi határértéket a víz algatartalma. A bőrgyógyászok szerint a kellemetlenségekre van orvosság, mindenekelőtt fürdés után ajánlott a zuhanyozás.

Szerző(k): Komócsin Sándor
07.
08.
16:27

Több pénz kell, hogy megelőzhessék a Balaton algásodását

Csökkent az algák látható jelenléte a Balatonban, és a remények szerint a hétvégi lehűlés tovább javít a helyzeten, ugyanakkor egyre nyilvánvalóbb, hogy a folyamatok megértéséhez és előrejelzéséhez több pénzt kell fordítani kutatásokra - közölte Szári Zsolt, a Balaton élővilágáért felelős miniszteri biztos az MTI-vel csütörtökön.

Szerző(k): Szász Péter
07.
07.
21:22

Fonalas kékalga jelent meg a Balatonban

Fonalas kékalga jelent meg a Balatonban a tó nyugati és déli partjainál, a Keszthelyi-medence mintegy felét érintve, a helyzet naponta változhat - közölte Somogyi Boglárka, a Balatoni Limnológiai Kutatóintézet főmunkatársa szerdán az MTI-vel.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
07.
06.
18:16

A Balatonon nyaral? Engedélyezték a hangos élményhajó üzemeltetését

Pár napja "technikai okok miatt nem üzemel" az "adrenalin élményhajózást" kínáló, Hyperjet nevű hajó a Balatonon, de júniusban és július elején szállított utasokat, és idén már működési engedéllyel is rendelkezik a tóra. Bár ehhez mellőzniük kell a gyors manővereket, a merülést és perdülést. "A fővárosi kormányhivatal kizárólag közforgalmú személyszállítás céljából engedélyezte a kishajó balatoni üzemeltetését" - közölte az ITM államtitkára Vadai Ágnes DK-képviselő írásbeli kérdésére.

Szerző(k): Domokos Erika
07.
06.
09:31

Reménytelen helyzetbe kerültek a magyarok a nyári hőségben

Nagyon mélyen kell a zsebébe nyúlnia annak, aki bárhol, akár például valamelyik budapesti strandon vagy pláne a Balatonon akar kikapcsolódni. Egy háromnapos hétvége egy családnak legalább 50 ezer forintba kerül.

Szerző(k): Komócsin Sándor
07.
01.
18:58

Autósok, figyelem! Még több mindent látó kamerát vesz a rendőrség

Az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) a közlekedési szabálytalanságok bizonyításához megfelelő minőségű képet készítő és sebességet is mérő berendezéseket vásárol, ezúttal negyven darabot - derül ki az európai uniós közbeszerzési értesítőből (TED). A rendőrség július 2-4-én folytatja a tavaly elindított Pofátlan(TAN)ítási kampányát, azaz ismét beveti a civil kinézetű kamerás autóit is az M7-esen, ezek elsősorban a leállósávot használó szabálytalankodókat szűrik majd ki.

Szerző(k): Domokos Erika
06.
30.
17:40

Új balatoni kerékpáros tarifarendszert vezetett be a MÁV

A MÁV-START új balatoni kerékpáros tarifarendszert vezetett be június 19-től. Június 16-tól tesztjelleggel a Volánbusz egyes autóbuszjáratain is magunkkal vihetjük a kerékpárunkat - közölte a vasúttársaság.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
06.
30.
09:22

Gondosan megválasztott célokra vadászik a nyáron a NAV

Idén is támadásba lendülnek a Balaton környékén az adóhivatal ellenőrei, ráadásul nem csak úgy vaktában razziáznak, hanem előbb megnézik, melyik vállalkozásnál folynak gyanúsan a dolgok.

Szerző(k): Komócsin Sándor
06.
29.
10:02

A siófoki Zimmer Ferik brutálist szakítottak a járványban

Az első, coviddal sújtott nyáron, azaz 2020-ban a balatoni magánszálláshelyek a várakozásoknak megfelelően általában nem tudták hozni a korábbi évek forgalmát. Az addig is csúcstartó Siófok azonban jelentősen túlszárnyalta amúgy is folyamatosan erősödő forgalmát is.

Szerző(k): Molnár Csaba
06.
28.
15:56

A szokottnál korábban jelent meg a kékalga a Balatonon, de most nyoma sincs

Csupán lokális problémát okozott a kékalga a Balatonban, amely idén a szokottnál hamarabb jelent meg - írja a likebalaton a Balatoni Limnológiai Kutatóintézet méréseire hivatkozva.

Szerző(k): Szász Péter