balatonfüred

05.
15.
13:49

Kinyitott a Balaton, nem akárhogy

A hagyományos vitorlabontó ünnepség keretében nyitották meg a vitorlás szezont szombaton, Balatonfüreden, valamint elrajtolt a 878 Co. Nagydíj.

Szerző(k): Csernátony Csaba
01.
13.
12:04

Az Appeninn megvette a balatonfüredi kikötőt

A Tiborcz Istvánhoz és Mészáros Lőrinchez köthető Appeninn kezébe került a balatonfüredi kikötőt üzemeltető cég 76 százaléka.

Szerző(k): Herman Bernadett
11.
23.
07:54

Emelkedik az idegenforgalmi adó Balatonfüreden

Balatonfüred képviselő testülete a jövő héten dönt az idegenforgalmi adó 2020-tól hatályos emeléséről.

Szerző(k): Szász Péter
11.
06.
09:56

Megugrott a balatoni kempinges cég bevétele

Eredményes volt az idei kempingszezon, 2021-től pedig hálózata bővítését tervezi a Balatontourist Kft., amelynek idei szállásdíj-bevétele várhatóan 8 százalékkal emelkedik és meghaladja a 2 milliárd forintot - mondta Nagy Gábor, a tíz balatoni kempingből álló hálózattal rendelkező cég ügyvezetője az MTI-nek.

Szerző(k): Szabó Dániel
11.
01.
07:20

Zalakarosi cég építtet szállodát Balatonfüreden

Négycsillagos balatonfüredi szállodára írt ki közbeszerzést a zalakarosi székhelyű SZ. Z. Szállodafejlesztő Kft. Az építési költség nem ismert, de a cég 1,7 milliárd forint állami támogatást kapott a hotelre.

Szerző(k): Németh Géza
09.
27.
07:17

Fontos hír jött a balatoni strandokról

Nem döntött rekordot a fizetős balatoni strandok nyári vendégforgalma az idén, főként az időjárás miatt, mindazonáltal az önkormányzatok elégedettek a fürdővendégek számával és a jegyekből származó bevétellel - idézi a Magyar Nemzet cikkét az MTI.

Szerző(k): Szepesi Anita
08.
20.
17:18

Kettészakad a Balaton - sokatmondó eredmények érkeztek

A közvetlen Balaton-parti településeknek kiosztott uniós források több mint kétharmadát (27,1 milliárd forintot) az északi parti települések nyerték el, azaz alig egyharmada (12,1 milliárd forintot) jutott eddig a déli partiaknak - derül ki a Portfolio.hu vizsgálatából. Ezek a számok a közszolgálati, infrastrukturális, turisztikai és egyéb fejlesztéseket tartalmazzák, ha azonban közlekedésfejlesztést is belevesszük, erősen torzul a kép.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
08.
10.
16:39

Okoz még meglepetést a magyar lakáspiac

Idén az első fél évben több mint a kétszeresére nőtt az egymillió forint négyzetméterár felett értékesített ingatlanok száma az előző év azonos időszakához képest, 2018. második félévéhez viszonyítva pedig 35 százalékos a növekedés - közölte a Duna House az MTI-vel.

Szerző(k): Domokos Erika
06.
18.
11:44

Nyaralót venne? Mutatjuk, mire számíthat

A Balaton parti településeken a fővárosihoz közelítenek az ingatlanárak. Egyes településeken már 500 ezer forintnál is többet kell fizetni a használt lakások négyzetméteréért, a 400 ezer forint környéke pedig már átlagosnak számít. A Velencei-tónál sem különb a helyzet, egy év alatt mintegy 20 százalékos drágulást mért a Duna House (DH) - derül ki a közvetítő friss összeállításából.

Szerző(k): Szepesi Anita
03.
02.
14:01

Balatoni nyaralót venne? Ez a hír érdekelni fogja

A nyaralópiacon továbbra is a balatoni ingatlanok iránt a legnagyobb a kereslet, ahol nem ritka az egymillió forintos négyzetméterár sem. Érdemes a szezon kezdete előtt vásárolni, mivel a strandok nyitásával növekedésnek indulnak az ingatlanárak is. Aki lemond a vízparti elhelyezkedésről és hajlandó a fővárostól távolabb utazni, 30-50 százalékkal olcsóbban vásárolhat - írja elemzésében az Otthon Centrum (OC).

Szerző(k): Szepesi Anita