bank

12.
02.
14:58

Négy bank 344 millió eurós uniós bírságot kapott

Az Európai Unió négy nagy bankra - a Barclays, az RBS, az HSBC és a Credit Suisse bankokra - szabott ki összesen 344 millió eurós (mintegy 124 milliárd forint) bírságot az unió trösztellenes szabályainak megszegése miatt - közölte az Európai Bizottság csütörtökön.

Szerző(k): Domokos Erika
12.
02.
12:05

Bankokat bírságolt az MNB

Minden intézmény esetében hiányosságokat tárt fel a Magyar Nemzeti Bank (MNB), amikor azt vizsgálták, hogy a pénzügyi intézmények a jogszabályban rögzített határidőben és megfelelő tartalommal küldik-e meg a fogyasztóknak a szerződéskötést követő tájékoztatásokat. Az MNB összesen 64,7 millió forint bírságösszeg kiszabásáról döntött.

Szerző(k): Tér Diána
12.
02.
07:08

Tízezreket hagynak veszni a banki ügyfelek, pedig egy kis tudatossággal az ölükbe hullhat

Kevesen használnak Magyarországon hitelkártyát, pedig praktikus és megéri annak is, akinek nincs szüksége hitelre. Sokféle kedvezmény társulhat hozzá, a legjellemzőbb a cash back, vagyis a direkt pénzvisszatérítés.

Szerző(k): Herman Bernadett
11.
30.
14:24

Újabb fejlemények derültek ki a Budapest Bank, az MKB és a Takarékbank sorsáról

2021. december 1-jétől Barna Zsolt veszi át a Magyar Bankholding Zrt. vezérigazgatói feladatait, majd a jövőben elnök-vezérigazgatóként irányítja a holding társaságot, amely magában foglalja a Budapest Bankot, az MKB Bankot és a Takarék csoportot is. A tulajdonosok az MTB Zrt. elnök-vezérigazgatójának Szabó Leventét, az MTB Zrt. és a Takarékbank Zrt. jelenlegi vezérigazgató-helyettesét nevezik ki. Vida József a Takarék Jelzálogbank Nyrt. elnöki tisztségét tölti be a jövőben a holdingon belül.

Szerző(k): Herman Bernadett
11.
30.
10:27

Minden banki ügyfelet érintő ajánlást adott ki az MNB

Megújított ajánlást tett közzé honlapján a pénzügyi szervezetek panaszkezeléséről az MNB.

Szerző(k): Herman Bernadett
11.
29.
10:01

Fontos változást jelentett be az OTP, minden ügyfelet érint

Fontos változást hoz a jövő tavasz az OTP Bank mobilbankot használó lakossági ügyfelek számára: 2022. március 1-től a hitelintézet kivezeti a lakossági SmartBank alkalmazást, helyét az új mobilbanki applikáció veszi át.

Szerző(k): Herman Bernadett
11.
26.
18:16

November végéig igényelhető a kamatmentes újraindítási gyorskölcsön

A kamatmentes újraindítási gyorskölcsön november 30-ig érhető el a Budapest Bank, az MKB Bank és a Takarékbank MFB pontjain - közölte a Magyar Bankholding pénteken az MTI-vel.

Szerző(k): Szepesi Anita
11.
26.
15:11

Minden OTP-ügyfelet figyelmeztetnek: nyomják ki ezt a hívószámot!

Még a bizalmatlan, gyakorlott ügyfeleket is megtéveszthetik a csalók, akik az OTP nevében telefonálnak azzal, hogy gyanús internetes fizetést észleltek. Az ügyfelektől azt kérik, hogy ellenőrizzék le együtt a bankkártya adatokat, illetve töltsenek le egy applikációt, amin keresztül vissza tudja utalni a bank a kérdéses összeget - írja a Bors.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
11.
26.
08:32

Fedezet nélküli bankkártyákkal bankoltak

A Kecskeméti Járási Ügyészség információs rendszer felhasználásával elkövetett, különösen nagy kárt okozó csalás bűntettének kísérlete és pénzmosás miatt vádat emelt három férfival szemben.

Szerző(k): Domokos László
11.
25.
12:22

Így áll az MKB a Budapest Bank beolvasztása előtt

Növekvő nyereség és hitelkihelyezés, javuló számok állnak az MKB Bank friss tőzsdei jelentésében. Jövőre már a Budapest Bank eredménye is hozzájárul a számokhoz.

Szerző(k): Herman Bernadett