bank

01.
17.
09:16

Romokban hever a legendás svájci banki kultúra

A legendás svájci banki kultúra megbízhatóságát is fenyegeti az a botránysorozat, amely az egyik nagybanknál, a Credit Suisse-nél a kevesebb mint egy éve kinevezett elnök lemondásával folytatódott.

Szerző(k): Komócsin Sándor
01.
14.
21:09

Csökkenő eredményről jelentett a JPMorgan

A tavalyi utolsó negyedévben az aktíváit tekintve legnagyobb amerikai bank, a JPMorgan Chase & Co. adózott eredménye éves szinten 14 százalékkal, 10,4 milliárd dollárra csökkent az egy évvel korábbi 12,14 milliárd dollárról.

Szerző(k): Szepesi Anita
01.
14.
09:25

Ez a hitel lehet a banki ügyfelek kedvence 2022-ben

A kamatemelkedések nagy nyertese lehet 2022-ben a kedvezményes zöld hitel, mert aki ezt fel tudja venni az új lakásához vagy házához, az sokkal olcsóbban juthat kölcsönhöz. A bankoknál már az októberi indulás óta nő az érdeklődés, és a folyósítások még csak az idén indulnak be igazán - írta a Bank360.hu.

Szerző(k): Tér Diána
01.
14.
08:00

Miért késik a budapesti repülőtér fejlesztése?

Az Európai Beruházási Bank elfüggesztette a ferihegyi reptér bővítésére kínált hitele folyósítását, mivel azt tapasztalta, hogy a budapesti légi közlekedés fejlesztésével kapcsolatban nem készült megfelelő környezeti hatástanulmány.

Szerző(k): Komócsin Sándor
01.
13.
20:06

Mészáros Beatrix távozik az Opus éléről

Az OPUS GLOBAL Nyrt. vezető testületi átalakításának első lépéseként Mészáros Beatrix visszaadta igazgatósági mandátumát, ezzel egyidejűleg összehívta a társaság igazgatóságát, hogy kezdeményezze rendkívüli közgyűlés megtartását és azon az igazgatóság új tagjainak előterjesztését - közölte a vállalatcsoport az MTI-vel.

Szerző(k): Domokos Erika
01.
12.
15:50

A Gránit Bank új tulajdonosa egyúttal a Coop-láncba is bekerül

Áttételesen a Coop Csoport egyik fontos pénzügyi vállalkozásában is tulajdonos lesz Tiborcz István, akinek BDPST Zrt. nevű cége december 30-án üzletrész-adásvételi szerződést írt alá a Gránit Bank Zrt. 57 százalékos tulajdonrészének megvásárlásáról - számolt be a 444.hu.

Szerző(k): Domokos László
01.
11.
11:35

Figyelmeztet az OTP Bank: komoly bajba kerülhetnek az ügyfelek

Az OTP Bank januári figyelmeztetése szerint az aktuális adathalász kísérletekben a csalók levélben ajándékkal kecsegtetnek, amely nem más, mint egy biztonsági frissítés. A levelet továbbra sem sikerült tökéletesen megfogalmazniuk.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
01.
11.
09:45

Lassan kigyógyul a koronavírusból a személyikölcsön-piac

A járvány okozta mélypontról 2021-ben egyértelműen visszakapaszkodtak a személyi kölcsönök, és 2022-ben már elérheti a folyósításuk a 2019-es szintet - derül ki a Bank360.hu összeállításából. Az otthonfelújítási támogatás ugyan elvileg konkurense ennek a hitelnek, de a valóságban esetenként még növelte is a keresletet iránta.

Szerző(k): Herman Bernadett
01.
11.
07:44

Rejtélyes rekordra törtek a kártyás fizetések

Tavaly soha korábban nem látott magasságokba nőtt a kártyás fizetések száma. Több részmagyarázat van, de az igazi okot nehéz beazonosítani.

Szerző(k): Rácz Gergő
01.
07.
07:08

Mostohán bánnak a bankok a nyugdíjasokkal

Bár az idősek bankolási szokásai mások, kevés hitelintézet kínál nyugdíjasoknak szóló számlacsomagokat. Van, ahol hitel sincs nekik, vagy csak a legdrágább termékekből választhatnak. Pedig a szenior ügyfélkör egyre több szolgáltatást használ, így egyre több pénzt termel a bankoknak, és kimondottan jó adósnak számít.

Szerző(k): Herman Bernadett