bank

01.
06.
10:12

Mit rejthetnek az OTP-s széfek?

A magyar lakosság háromnegyede szerint bizonyos nemesfémtárgyakat, 70 százalékuk véleménye alapján pedig egyes papíralapú dokumentumokat például befektetési papírokat, szerződéseket érdemes széfben tárolni – derült ki az OTP Bank legfrissebb reprezentatív kutatásából. Ezeket banki széfben a legbiztonságosabb tárolni.

Szerző(k): Herman Bernadett
01.
05.
07:08

Az állam fogja fizetni az új évben a hitelkamatokat

Nőni fog a hitelezés 2022-ben is a bankok szerint. A drága piaci kamatozású hitelek helyett viszont a vállalkozások és a lakosság is az államilag támogatott konstrukciókért állnak majd sorba, főleg, hogy 2022 végén több kedvezményes program is megszűnik, köztük a babaváró támogatás, az otthonfelújítási támogatás és a falusi csok.

Szerző(k): Herman Bernadett
01.
03.
15:21

Megjelent a rendelet: fontos levelet kapnak a hitellel rendelkezők a bankjuktól

Levelet kell küldeniük a bankoknak a kamatstoppal érintett jelzáloghitelesek számára, amelyben közlik: a kormány a gazdasági újraindítás jegyében fixálta a régi szinten a törlesztőrészleteket.

Szerző(k): Herman Bernadett
01.
02.
21:43

Döntés született a banki perben, 60 millió dollárt fizet a Morgan Stanley

A Morgan Stanley beleegyezett, hogy 60 millió dollárt fizet egy per rendezésére, amit ügyfelei azért indítottak, mert a bank gondatlanul kezelte adataikat.

Szerző(k): Rácz Gergő
01.
02.
16:20

Dupla fizetést kaptak többen egy banki hiba miatt

A Banco Santander véletlenül 176 millió dollárt fizetett be az ügyfelek számláira karácsonykor.

Szerző(k): Rácz Gergő
12.
31.
19:05

Az euró bevezetése óta nem látott fordulat jön január elsején

Január elsejétől már nem közlik tovább a londoni bankközi kamatlábat, a Libort, a teljes nemzetközi pénzügyi rendszernek új kamatmutatókra kell átállnia. Szakértők szerint az euró 1999-es bevezetése óta nem volt ehhez fogható változás a nemzetközi pénzpiacokon.

Szerző(k): Lovas-Romváry András
12.
30.
14:43

Megszólalt az MNB a kamatstopról: 20 milliárd forint marad a lakosságnál

A lakosság 20 milliárd forintot nyer a kamatstoppal, de a bankok vesztesége ennél nagyobb, 30 milliárd forint körüli lesz. Az érintett ügyfélkört évek óta győzködik már, hogy váltsa át fix kamatozásúra a hitelét, mert nőni fog a törlesztőrészlete, ha jön egy kamatemelési ciklus. A 100 ezer megkeresett mindössze 6,5 százaléka hallgatott a tanácsra.

Szerző(k): Herman Bernadett
12.
28.
11:07

Gondok voltak egy nagybank hitelezésében; lecsapott az MNB

Az MNB átfogó vizsgálata nyomán összesen 33 millió forint felügyeleti bírságot szabott ki az UniCredit Bankra, a csoporthoz tartozó jelzálogbankra és lízingtársaságra, egyebek közt a fedezetállokációra, a biztosítékmonitoringra, az IT-biztonságra, a csoportos értékvesztésképzésre, a betétbiztosítási és az elhunyt hitelfelvevő ügyfelek nyilvántartására, a felügyeleti adatszolgáltatásra és a tőkekövetelmény-kalkulációra vonatkozó hiányosságok miatt.

Szerző(k): Herman Bernadett
12.
28.
09:45

Több bank is eltűnik Magyarországról hamarosan

A következő két évben öttel csökken a Magyarországon működő bankok száma és lesznek ezek között nagybankok is. Ezek egy még náluk is nagyobb bankban fonódnak össze a magyar kormány bankszabászatában.

Szerző(k): Komócsin Sándor
12.
28.
09:00

Miért vezeti ki az OTP Bank a régi SmartBankot?

Az OTP Bank a hazai piacon úttörőként, 2011-ben indította útjára a SmartBank alkalmazást. Ekkoriban még a magyarok alig egyötöde használt okostelefont, és a telefonokon futó alkalmazások is eléggé kezdetlegesek voltak. Az azóta folyamatosan bővülő ügyfélkör, és a digitális bankolás gyors ütemű terjedése új ügyféligényeket hozott, ez átfogó változásokat indított be.

Szerző(k): Herman Bernadett