bank

05.
08.
08:04

Hitegetett bennünket a bank, nagyon csúnyán megjártuk: mit tegyek?

Segít a mindennapi pénzügyi döntésekben a Napi.hu. A Financiológus rovatban olvasói leveleket válaszolunk meg, a lapunk csapata és külső szakértők tudását felhasználva. Írjon nekünk bizalommal a [email protected] címre!

Szerző(k): Herman Bernadett
05.
07.
11:58

Szigorítást terveznek a bankok a hiteleknél

A Hitelezési felmérésre adott válaszok alapján a vállalati hitelpiacon változatlan hitelfeltételek és hitelkereslet jellemezte az első negyedévet, míg előretekintve a bizonytalanná váló gazdasági kilátások miatt a bankok mintegy negyede szigorítani tervez a hitelezési feltételeken.

Szerző(k): Herman Bernadett
05.
06.
12:48

A nagybankokat is elérte a bedőlés veszélye, borulnak a dominók

Az ukrajnai háború okozta zavarok, amelyek csak erősítették az inflációs nyomást most már erősen fenyegeti a bankok működését. Az eszközvásárlási programok leállítása, a kamatemelések elapasztják a pénzbőséget, a nagyobb pénzintézetek pedig aggódhatnak.

Szerző(k): Szabó Dániel
05.
06.
11:39

Megjöttek a 10 százalék feletti lakáshitel-kamatok

Megérkeztek a 10 százalék feletti lakáshitel-kamatok májusra a magyar piacra – adta hírül a money.hu. A top-adósoknak kínált konstrukcióknál a hónap elején módosító bankok körében már több mint 1 százalékponttal magasabb kamatokat hirdettek a bankok, mint amekkora kamatszintet a jegybank statisztikái márciusra átlagkamatnak hirdettek. A kamatemelkedés a piaci hitelek iránti kereslet további visszaesését vetíti előre.

Szerző(k): Domokos László
05.
06.
10:00

Hatalmas veszteség az OTP-nél: ezek voltak az okai

Az orosz-ukrán kolfliktus sokba került az OTP-nek az első negyedévben, a kamatemelésen sem keres a bank, mivel korábban fix kamatozású hiteleket helyezett ki, és alaposan bevásárolt alacsony kamatú magyar állampapírokból. Magas kamatozású betétek emiatt nem lesznek.

Szerző(k): Herman Bernadett
05.
06.
07:15

Az OTP Bank a vártnál rosszabb számokkal állt elő

Az OTP-csoport a vártnál rosszabb eredménnyel zárta az első negyedévet, 88,6 milliárd forint konszolidált korrigált adózás utáni eredményt könyvelt el, szemben az előző negyedév 123,3 milliárd forintos eredményével, és az egy évvel korábbi 117,2 milliárd forintos negyedéves eredményével.

Szerző(k): Domokos László
05.
04.
14:22

Jó negyedévet zárt a nagy Raiffeisen

A Raiffeisen Bank International megduplázta negyedéves profitját.

Szerző(k): Szabó Dániel
05.
04.
13:18

Beindult a zöldülés a magyar bankpiacon a piacfelügyelet szerint

Haladás van, több területen viszont még most is jelentős elmaradás látszik a magyar pénzpiaci szereplők körében a zöld termékek kínálatában a Magyar Nemzeti Bank felmérése szerint. A piacfelügyelet több ajánlással és összehasonlító lehetőséggel áll elő hamarosan, hogy könnyebb legyen eligazodni a zöld kínálatban, jelenleg azonban a jegybank elsődleges mandátuma, az árstabilitás biztosítása a legfontosabb szempont.

Szerző(k): Rácz Gergő
05.
04.
12:43

A kormányt és az ellenzéket is kritizálja Csányi Sándor

A kormánynak ki kellene egyeznie az EU-val, mert Magyarországnak szüksége van az uniós támogatásokra, és csökkenteni kell a költségvetési kiadásokat, elsősorban az állami beruházásokat - nyilatkozta Csányi Sándor OTP-vezér a Forbes magazinnak. A mezőgazdaságba és élelmiszeriparba is befektető üzletember némi kritikával illette az uniós támogatások eddigi felhasználását, a kormányzati árstopok hosszú távú fenntartását, a különadók esetleges emelését, sőt még az ellenzéket és annak gazdaságpolitikáját. Csányi az interjúban beszélt az OTP-nél dolgozó fiáról és az Orbán Viktorhoz fűződő kapcsolatáról is.

Szerző(k): Domokos Erika
05.
04.
11:18

Nyert is, veszített is a Sberbank csődjén az Erste

Veszteségessé vált az első negyedévben az Erste Bank. Az oka ennek a bankadó és a Sberbank csődje volt, utóbbi azonban nagyon sok új ügyfelet is hozott a hitelintézetnek.

Szerző(k): Herman Bernadett