bank

04.
29.
09:31

Szép számokkal állt elő az Erste Csoport

Az Erste Csoport erős működési teljesítménnyel kezdte az évet: 2022 első negyedévében a nettó eredmény az előző év azonos időszakához képest 26 százalékkal 449 millió euróra nőtt, a működési eredmény 10,4 százalékkal 801 millió euróra nőtt - adta hírül a bankcsoport.

Szerző(k): Domokos László
04.
29.
08:26

Fordulópontjához ért a devizahitel-háború egyik csatája

Bírósági döntések nyomán a Gazdasági Versenyhivatal kénytelen volt jelentősen csökkenteni annak a bírságnak a nagyságát, amit számos bankra szabott ki a végtörlesztés körüli kartellezésük ügyében.

Szerző(k): Komócsin Sándor
04.
28.
15:49

Bankot váltanak a Revolut ügyfelei, akkor is, ha nem tudnak róla

Az áthelyezés idén július 1-jén történik, innentől kezdve az új feltételek lesznek érvényben. A fizetési szolgáltató legújabb közlése szerint Július 1-jén összevonják a Revolut Payments UAB-t és a Revolut Bank UAB-t, ami azt jelenti, hogy a Revolut Payments UAB összes ügyfele július 1-jétől átkerül a Revolut Bank UAB-hez.

Szerző(k): Rácz Gergő
04.
28.
08:48

Csányi Sándor szerint akár 1700 milliárdos költségvetési kiigazításra is lehet szükség

Sok mindentől függ, milyen magyarországi költségvetési kiigazításra van szükség, honnan lehet pénzhez jutnia a kormánynak, ha például nem banki különadóból - véli Csányi Sándor, az OTP Bank elnök-vezérigazgatója, aki az InfoRádióban beszélt erről.

Szerző(k): Domokos László
04.
27.
20:14

Újabb forráshoz jut Ukrajna

Jelentősen növeli Ukrajnának nyújtott kereskedelemfinanszírozási folyósításait az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD). Több mint 40 százalékkal 330 millió euróra emelkedik az összeg.

Szerző(k): Szász Péter
04.
25.
10:48

Hatalmas változás történik a magyarországi fizetéseknél

Átfogó felmérés készült a magyarországi banki mobilszolgáltatásokról. A Forbes ismerette a Biztosdöntés.hu elemzését. Ezek az újdonságok a bankok applikációiban.

Szerző(k): Herman Bernadett
04.
25.
07:27

Berekedt a forint

Forintgyengülésről adott hírt kora reggel az MTI.

Szerző(k): Szabó M. István
04.
22.
21:29

Egyre valószínűbb a bankok borulása, már látszódnak a jelek

Az európai banki befektetők a 2022 elején még azzal számoltak, hogy a vaskos kifizetések új korszaka kezdődhet el. Reményeik azonban szerteoszolhatnak, mivel az ukrajnai háború miatt megnőtt a recesszió esélye. Sok pénzintézetnél egyre nagyobbra duzzad a rosszhitel-állomány, miközben a kormányoknak nincs pénzük arra, hogy megmentsék a bankokat.

Szerző(k): Szabó Dániel
04.
22.
11:51

Bosszankodhatnak a Magnet Bank online fizetéseket indító ügyfelei

A pénzintézet ügyfeleinek nem sikerülnek digitális vásárlásai sok esetben. A cég közölte, hogy a kártyás bolti vásárlásokat és a készpénzfelvételt nem érintik a fennakadások.

Szerző(k): Rácz Gergő
04.
22.
10:08

Akkora a drágulás, hogy bezárt a zöld hitelek boltja

A mostani kamatkörnyezetben egyre nehezebb, jó eséllyel lehetetlen lesz kihasználni a kedvezményes konstrukciót.

Szerző(k): Rácz Gergő