bankszámla

05.
05.
15:14

Látszik az igény az internetes számlanyitásra

A vártnál nagyobb kereslet mutatkozik az online számlanyitásra a K&H-nál. A lehetőség február közepe óta érhető el, azóta több ezer ügyfél nyitott mobilon keresztül számlát.

Szerző(k): Nagy Martin
05.
01.
08:08

Így változtak a hazai fizetési szokások a járvány alatt

Eleinte készpénzfelhalmozásba kezdek a magyarok a járvány hatására, majd egyre többen áttértek a bankkártyás vásárlásra. Az átutalások mennyisége is nőtt a pandémia alatt.

Szerző(k): Herman Bernadett
04.
29.
07:08

Azonnali fizetés: érdektelenségbe fulladtak a szuper extra szolgáltatások

Az azonnali fizetési rendszerre épülő kényelmi szolgáltatásokat alig veszik igénybe a bankok ügyfelei. A másodlagos számlaazonosító használata érdektelenségbe fulladt, a fizetési kérelem is nehezen terjed. Talán a kártyahasználati díjakat sokalló kereskedők számára fejlesztett megoldásokban lehet még fantázia.

Szerző(k): Herman Bernadett
04.
27.
17:40

Asztalra csapott a miniszter a bankok negatív kamatai miatt Dániában

A bankok negatív kamatai miatt Simon Kollerup dán pénzügyminiszter erősen bírálta az ország bankjait, mivel így az ügyfelek pénze egyre kevesebbet ér a számláikon. Szerinte elérte a tolerálható szintet és vitát kezdeményez a gyakorlat felszámolásáról, ami felbolygatta az ország pénzügyi világát.

Szerző(k): Szabó Dániel
04.
26.
13:10

Bankkártyások figyelmébe: változnak a fizetések az SimplePay felületén

Elérhetővé vált a SimplePay partnerek számára az azonnali átutalás lehetősége, amely számukra és a vásárlók számára is innovatív előnyöket biztosít. A vásárlókat egy új, úgynevezett fizetési előválasztó oldal fogadja, ahol választhatnak a már szinte hagyományos bankkártyás, illetve a QR-kód, deeplink és netbank alapú Instant transzfer lehetőségek közül.

Szerző(k): Herman Bernadett
04.
22.
13:21

Beijedt a Revolut az MNB-től: nem emeli a magyarországi ügyfelek díjait

Jó hírt kaptak a revolutos magyarországi ügyfelek. Az MNB kifogásolta a holnaptól tervezett díjemeléseket, és a cég vissza is lépett. A magyar felhasználók díjai nem változnak.

Szerző(k): Herman Bernadett
04.
21.
11:13

Nagy változás jön a bankok versenyében

Fejlesztették és átalakították a hazai bankszektor legrangosabb versenyét, A Mastercard - Év bankja megmérettetést, amely az idén új kategóriákkal is jelentkezik.

Szerző(k): Herman Bernadett
04.
20.
13:20

A Budapest Bank is elindította az Apple Payt

A hazai nagybankok közül az egyik legutolsóként, de végre a Budapest Bank is elindította az Apple Pay szolgáltatást. A Google Payt már a Magyar Bankholding égisze alatt vezeti be a három egyesülést tervező hitelintézet.

Szerző(k): Herman Bernadett
04.
19.
15:20

Egy hatalmas pénzhegy várja, hogy elköltsék

Soha nem látott extra megtakarítást eredményezett az, hogy a járvány eleje óta nincs mire költeni, ugyanakkor a kormányok hatalmas támogatásokkal tömik ki az embereket a világ szerencsésebb részén. Ez pörgetheti a gazdaságot az újranyitásokat követően, azonban ehhez az kell, hogy az emberek ezt el is akarják költeni.

Szerző(k): Lovas-Romváry András
04.
16.
07:30

Bankkártyások figyelmébe: rengeteg ajándékot és kedvezményt adnak most a bankok

A legjobb bankkártyákkal most már nem csak vásárolni és készpénzt felvenni lehet, de számtalan más szolgáltatás is kapcsolódik hozzájuk: ingyen lehet velük fogyasztani a repülőtéri váróteremben, nem kell sorban állni a koncertek előtt vagy a repülőtéren, sőt akár a magazinok, újságok olvasása is ingyenessé válik.

Szerző(k): Herman Bernadett