befagyasztás

01.
15.
08:09

Csak szépségtapasz az élelmiszerárak befagyasztása: vallottak kiadásaikról a magyarok

Az elmúlt hónapokban jelentős figyelem hárult az elszabaduló élelmiszerárakra, amelynek elfedésére a kormány két - erősen vitatható - intézkedést is hozott. Valószínűleg jól érezték, hogy lépniük kell a választások előtt, ugyanis a magyarok, saját bevallásuk szerint is sokkal többet költenek élelmiszerre mint egy évvel korábban. Ez derül ki a Pulzus Kutató, lapunk megbízására készített felméréséből.

Szerző(k): Szász Péter
01.
14.
20:53

A kormánynak mintaként szolgáló Szerbiában a vásárlók nem vették észre az árbefagyasztást

Hat alapvető élelmiszeripari termékre árstopot vezet be a kormány februártól – jelentette be Orbán Viktor szerdán. Gulyás Gergely a csütörtöki kormányinfón, a miniszterelnök pedig a pénteki rádióinterjújában is arról beszélt: a kabinet a szerbiai mintát követi az árak befagyasztásában. Az RTL híradó megnézte, hogyan kezelték ezt a kérdést Szerbiában.

Szerző(k): Szepesi Anita
01.
14.
18:03

Tévúton járhat és betarthatatlan megoldást választott a magyar kormány a hatósági áraknál

A boltosok jó része szerint teljesen rossz úton jár a kormány, ha az online pénztárgépek adatai alapján akarja meghatározni az októberi árszintet: sokuk egyáltalán nem rögzíti, hogy milyen terméket milyen áron adott el, mivel erre nem volt jogszabályi kötelezettség. Ruszin Zsolt, a Magyar Könyvelők Országos Egyesületének alelnöke szerint is tévút ez a módszer, valószerűtlen, hogy sikerülne így dönteni a hét befagyasztott élelmiszer áráról, valamint hogy azt aztán be lehetne tartatni a kereskedelmi szektor szereplőivel.

Szerző(k): Szabó Dániel
01.
14.
11:11

Mennyit is ér valójában az állami élelmiszerár-befagyasztás?

Az árakat valahogyan fel kel tüntetni a boltokban, az árstoppos élelmiszerekét is. Kérdés, lesz-e valamilyen előírás erre, hiszen a mihez képest nagyon nem mindegy - a boltosnak sem. Februárban egyébként a havi boltos piac értékének kétszerese érkezik a pénztárcákba, így puhulhat is az árérzékenység.

Szerző(k): Molnár Csaba
01.
14.
08:10

Bolti árstop: a kis halak járhatnak igazán rosszul

A februártól induló bolti árstopnak fogyasztói oldalról nagyon jelentős hatása nem lesz, a kiskereskedelem nagyobb szereplői, különösen a multinacionális cégek viszonylag egyszerűen tudják majd ellensúlyozni a kieső bevételeiket - véli a G7 elemzése.

Szerző(k): Domokos László
01.
07.
20:37

Kamatstop: kiderült kiket érint, miért nem térhetnek vissza a magas szintek

Mintegy 470 ezer változó kamatozású lakossági jelzáloghitel-szerződést érint a januártól életbe lépett féléves kamatstop; ezeknek az ügyfeleknek küldenek levelet a bankok - mondta Binder István, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) felügyeleti szóvivője a köztévének.

Szerző(k): Szabó Dániel