benjamin_netanjahu

06.
13.
23:20

Netanjahu elbukott, Biden máris gratulált

Naftali Bennett miniszterelnöknek, Jaír Lapid miniszterelnök-helyettesnek és külügyminiszternek, valamint az új izraeli kabinet minden tagjának gratulált vasárnapi közleményében Joe Biden amerikai elnök.

Szerző(k): Domokos László
06.
13.
14:50

Pár óra és végleg elbukhat Netanjahu

A zsidó állam erős emberének ellenében nyolcpárti koalíció alakult az elmúlt hetekben, és ha a Knesszet elfogadja a kormánynévsort, 12 év után először nem Benjamin Netanjahu lesz a miniszterelnök.

Szerző(k): Domokos László
06.
02.
23:42

Sikerült az új kormány megalakítása Izraelben - Netanjahu távozhat

A centrista Van Jövő (Jes Atíd) párt elnökének, Jaír Lapidnak sikerült az új izraeli koalíciós kormány megalakítása, és erről még szerda éjjel tájékoztatta Reuven Rivlin államfőt - közölte késő este Lapid szóvivője. A koalícióban baloldali, centrista és jobboldali pártok vesznek részt, de kimaradt belőle a Benjámin Netanjahu vezette jobboldali Likud.

Szerző(k): Domokos Erika
05.
31.
19:09

Lehet-e kormányozni egymást utáló pártok összefogásával?

Óriási hazárdjátéknak tartják szakértők azt a kísérletet, hogy nyolc egymással homlokegyenest ellentétes célokat követő párt alakítson kormánykoalíciót Izraelben csak azért, hogy elmozdítsák Benjamin Netanjahut az ország éléről. Van, aki szerint még tovább kéne bővíteni az összefogást olyan pártokkal, amelyek eddig Netanjahut támogatták.

Szerző(k): Komócsin Sándor
05.
30.
17:16

Összefogtak az ellenzők: 12 év után véget érhet Netanjahu miniszterelnöksége

A jobboldali Jobbra (Jamina) nevű párt csatlakozásával Jaír Lapíd és Naftali Bennet vezetésével Likud nélküli nemzeti egységkormány alakulása körvonalazódik Izraelben - írja a helyi médiára hivatkozva az MTI jeruzsálemi tudósítója.

Szerző(k): Domokos Erika