beszámoló

05.
14.
11:04

Koronavírus: félmilliárdos mentőövet kapott Havasi Balázs cége

A koncertek lemondása miatt az előző évi negyedére esett Havasi Balázs zongorista-zeneszerző többségi tulajdonában lévő cég bevétele 2020-ban, az évet 184 milliós veszteséggel zárták. A vállalkozás likviditását ugyanakkor jelentős forrásbevonás javította, 252 millió forint támogatás és 250 milliós MFB-s tőkebefektetés mellett államilag támogatott Széchenyi Turisztikai Kártya-hitel is segíti a járvány utáni talpra állásban - derül ki a friss céges adatokból.

Szerző(k): Domokos Erika
05.
04.
14:12

Lerázta magáról a válságot a Saudi Aramco

A Saudi Aramco, az olajtermelése és -tartaléka alapján a világ vezető olajcége, 21 milliárd 717 millió dollár adózott eredménnyel zárta az idei első negyedévet, ami 30 százalékkal felülmúlta az egy évvel korábbi 16 milliárd 661 millió dollárt - írja az MTI.

Szerző(k): Szabó Dániel
05.
04.
11:06

Milyen éves beszámoló kell a céges hitelkérelemhez?

A társaságok éves beszámolóját ugyan május végéig kell csak közzétenni, de jobb, ha a cégek nem várnak az utolsó pillanatig ennek teljesítésével. Különösen akkor, ha éppen most folyamodnának hitelért valamelyik pénzintézethez. De nem elég a gyorsaság, más szempontokat is figyelembe kell venni, hogy az éves jelentés a hitelkérelmet is támogassa - állapították meg a Bankmonitor szakértői.

Szerző(k): Bankmonitor.hu
05.
04.
08:01

A vállalati vallomások diktálják a napi ütemet

Vegyes kezdésre lehet számítani kedden a főbb európai értékpapírpiacokon. A tőzsdén kívüli forgalomban kialakult árfolyamok alapján a vezető indexek 0,1-0,2 százalékkal bármely irányban elmozdulhatnak a kereskedés kezdetén - írja az MTI.

Szerző(k): Szabó Dániel
05.
04.
07:31

Rekordévet hozott a keményvalutás vécépapír egy magyar cégnek

Tíz százalékkal nőtt a higiéniai papírtermékeket gyártó Vajda-Papír cégcsoport árbevétele, és elérte az 52 milliárd forintot, adó- és kamatfizetés, illetve értékcsökkenési leírás előtti eredménye (EBITDA) hat milliárd forintot tett ki, míg egy évvel korábban még 2,5 milliárd forint volt. A vállalat az idén a belföldi és az exportpiacokon is enyhe növekedéssel számol - írja az MTI a társaság beszámolója alapján.

Szerző(k): Szabó Dániel
04.
21.
22:27

Válságban is nagyot nőtt az Opus Global

Az Opus Global Nyrt. 2020-ban a világjárvány okozta nehezített gazdasági környezet ellenére is majdnem 228 milliárd forintos működési bevételt ért el, amely 20,5 milliárdos növekedést jelent a 2019. évi korrigált bevételi mutatókhoz képest - tette közzé a vállalatcsoport a 2020-as IFRS szerinti egyedi és konszolidált éves jelentését a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján.

Szerző(k): Domokos Erika
04.
19.
20:55

Nem fizet osztalékot az Appeninn Nyrt.

Nem fizet osztalékot az Appeninn Nyrt., a cég a teljes 2020-as 812,906 millió forint adózott eredményét az eredménytartalékba helyezi - erről döntött a cég hétfői közgyűlése.

Szerző(k): Szepesi Anita