bevétel

05.
10.
07:29

Többet vártak a Richtertől

Az elemzői várakozásoknál alacsonyabb lett a Richter Gedeon Nyrt. árbevétele és nyeresége az első negyedévben.

Szerző(k): Csernátony Csaba
05.
07.
11:52

Kilőtt a Pandora, visszaerősödik az ékszerpiac

A dán ékszercég bevétele áprilisban annak ellenére ugrott meg az egy évvel korábbihoz képest igen jelentősen, hogy a boltjaik negyede még mindig zárva zart - írta meg az MTI.

Szerző(k): Szabó M. István
05.
07.
06:40

Végveszélybe került a pozsonyi tömegközlekedés

A tönk szélére sodorta a pozsonyi tömegközlekedési vállalatot a koronavírus-járvány, a cég bevételei a korábbi töredékére csökkentek, mégsem akarja szűkíteni a járatokat a szlovák főváros vezetése.

Szerző(k): Barabás Júlia
05.
04.
07:31

Rekordévet hozott a keményvalutás vécépapír egy magyar cégnek

Tíz százalékkal nőtt a higiéniai papírtermékeket gyártó Vajda-Papír cégcsoport árbevétele, és elérte az 52 milliárd forintot, adó- és kamatfizetés, illetve értékcsökkenési leírás előtti eredménye (EBITDA) hat milliárd forintot tett ki, míg egy évvel korábban még 2,5 milliárd forint volt. A vállalat az idén a belföldi és az exportpiacokon is enyhe növekedéssel számol - írja az MTI a társaság beszámolója alapján.

Szerző(k): Szabó Dániel
04.
29.
12:46

A cégvezetők többségének hiányzik az informális mutyizás

Azzal, hogy a céges rendezvények jelentős része elmarad a járványhelyzet miatt, a cégvezetők szerint információhiányt , sőt piacvesztést is elszenvedhetnek a vállalkozások.

Szerző(k): Molnár Csaba
04.
23.
08:00

Mindenki Barbie babát akar venni

A Mattel amerikai játékgyártó bevétele rekordmértékben, 47 százalékkal emelkedett az első negyedévben, részben a Barbie babák és a Hot Wheels autómodellek iránt megugrott keresletre.

Szerző(k): Domokos László
04.
22.
07:56

Titkolózik a kormány, nem tudni, mire megy majd a pénz

Biankó csekket kér a kormány a parlamenttől, úgy emelnék ugyanis a költségvetési kiadásokat, hogy nem derült ki mire akarják fordítani valójában a pénzt a minisztériumok.

Szerző(k): Komócsin Sándor
04.
21.
13:42

13 785 milliárd forintot hozott a világ legnagyobb nyudíjalapja

A norvég állami nyugdíjalap, a világ legnagyobb szuverén pénzügyi alapja, 382 milliárd norvég korona (13 785 milliárd forint) hozamot termelt befektetéseivel az idei első negyedévben - írja az MTI.

Szerző(k): Szabó Dániel
04.
15.
13:34

A tőke is a környezetvédelembe menekül

A fenntartható kötvények kibocsátása az első negyedévben rekordmagasra emelkedett, mivel egyre több ország és vállalat igyekezett kihasználni a befektetők világszerte növekvő keresletét.

Szerző(k): Szabó Dániel
04.
15.
13:16

A BlackRock már 9000 ezer milliárd dolláron ül

A BlackRock, a világ legnagyobb vagyonkezelője csütörtökön 16 százalékos profitnövekedésről számolt be az első negyedévben, mivel a befektetők több pénzt áramoltattak a különféle alapjaiba, és a díjbevételek is megugrottak. A cég kezelt vagyona felfoghatatlan mennyiségű 2 701 080 milliárd forintos szintre hízott.

Szerző(k): Szabó Dániel