bevezetés

04.
22.
12:23

Óriási román siker Amerikában

Sikeresen debütált a New York-i tőzsdén az UiPath nevű romániai szoftverfejlesztő vállalat, amely hat évvel ezelőtt még tíz főnek adott munkát egy bukaresti bérlakásban.

Szerző(k): Barabás Júlia
04.
15.
15:28

Nagy áttörés történt bitcoin-fronton

Szerdán végre bevezették a tőzsdére az első bitcoin-tőzsde részvényeit, a befektetők elképesztő összegeket adtak a részvényekért. A nehézsúlyú bankokkal van egy ligában a Coinbase értéke.

Szerző(k): Lovas-Romváry András
04.
10.
19:19

Lenyomnák az akkumulátorok árát, az első lépést már megtették

Az árutőzsdét üzemeltető CME a lítiumra vonatkozó határidős szerződések kereskedései lehetőségének bevezetését tervezi, hogy kihasználja az elektromos járművek meghajtásához nélkülözhetetlen fém iránti növekvő keresletet. A lépés nagy löketet adhat az e-járművek piacának, kiszámíthatóbbá teheti az akkumulátorgyártást, de az árakat könnyebben tornászhatják majd fel a spekulánsok is. A tőzsdén épp abban bíznak, hogy megfoghatják a drágulást.

Szerző(k): Szabó Dániel
03.
20.
20:01

Rendkívül sokat adnak a jövő ígéreteiért a régi nagy mamutokhoz képest

Hamarosan tőzsdére léphet a Coinbase nevű bitcoin tőzsdét üzemeltető cég néhány tulajdonosa, az előzetes tranzakciókban a céget már többre értékelik, mint a legnagyobb európai bankokat. Nagyon sokat adnak a befektetők a technológiát a pénzügyekkel ötvöző cégekért.

Szerző(k): Lovas-Romváry András
03.
19.
11:02

Tőzsdére megy a közösségi befektetési platform

Megújítja működési modelljét az eToro internetes befektetési platform. A cégnek jelenleg 20 millió regisztrált felhasználója van.

Szerző(k): Rácz Gergő
01.
14.
11:10

Váratlanul megszólalt a magyar kormány az euró bevezetéséről

Jelenleg a monetáris politika szabadságát élvezi Magyarország, hogy nem csatlakozott az eurózónához, sok helyen a közös európai pénz bevezetése versenyhátrányt okozott. De vizsgálni kell ezt a lépést - jelentette ki Gulyás Gergely kancelláriaminiszter a csütörtöki kormányinfón.

Szerző(k): Szabó Dániel
12.
23.
11:12

Tőzsdére viheti haszongépjármű-gyártóját a Daimler

Haszongépjármű-gyártó érdekeltségének a tőzsdére vitelét, vagy kisebbségi részesedés pénzügyi befektetőnek történő eladását tervezi a Daimler a jövő év végén vagy 2022 elején - írja az MTI a német Handelsblattra hivatkozva, amely a konszern illetékeseitől és tőkepiaci körökből értesült a tervről.

Szerző(k): Szász Péter
12.
19.
08:59

Új cégekkel állnak talpra a tőkepiacok

Történelmi csúcsot ért el a tőzsdei bevezetések (IPO) globális értéke a harmadik negyedévben - mutat rá az EY könyvvizsgáló, adó-, tranzakciós és üzleti tanácsadó cég nemzetközi jelentésében. A magyar vállalatok a tőzsde helyett kötvénykibocsátással fedezik forrásigényüket.

Szerző(k): Szabó Dániel
12.
07.
20:53

A Google játékos felülete Magyarországra is elért

A Google újabb nyolc országban teszi elérhetővé Stadia felhőalapú játékstreaming platformját. Hétfőtől Magyarország mellett Cseh- és Lengyelországban, valamint Portugáliában, Romániában, Szlovákiában, Ausztriában és Svájcban is több millió új felhasználó számára nyílik lehetőség arra, hogy kedvenc játékaival letöltés nélkül játszhasson - írja közleményében a cég.

Szerző(k): Szabó Dániel
08.
10.
18:24

Kínai Tesla versenytárs készül az amerikai tőzsdére

Első nyilvános kibocsátás után a New York-i Értéktőzsdére menne a Tesla kínai versenytársa. Az Xpeng Motors annak ellenére lépne az amerikai tőzsdére, hogy az amerikai törvényhozás komoly lépésekre készül az ott jegyzett kínai cégek ellen.

Szerző(k): Lovas-Romváry András