bio

05.
11.
17:40

Új gyártóüzemet épít a BioNTech Ázsiában

Terjeszkedik a BioNtech. A mainzi székhelyű biotechnológiai vállalat bővíti jelenlétét az ázsiai piacon, idén egy új gyártóüzemet épít fel Szingapúrban.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
05.
10.
19:45

Combos nyereséggel indította az évet a BioNTech

A német BioNTech gyógyszergyártó vállalat több mint 1,12 milliárd eurós, vagyis több mint 400 milliárd forintnak megfelelő nettó nyereséget jelentett az idei első negyedévben, főként a koronavírus elleni vakcinákból származó bevételeknek köszönhetően - írja az Euronews.

Szerző(k): Szász Péter
05.
04.
13:03

Karikó Katalin: Hamarosan lesz univerzális oltás minden koronavírus ellen

Minden variánst vizsgálunk. De a dupla variánsokról az eddig vizsgálatok azt mutatják, hogy a kettős mutáció a vírus esélyét rontja: a dupla variáns ellen ugyanolyan jó volt az ellenanyag-termelés, mint az eredeti vuhani ellen - mondta Karikó Katalin biokémikus, a BioNTech alelnöke a Telexnek adott interjúban.

Szerző(k): Domokos László
05.
03.
16:36

Pfizer-vakcina: a 12-15 éves korosztálynál vizsgálja a használatot az EMA

Az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) megkezdte annak értékelését, hogy a Pfizer és a BioNTech vállalatoknak az új típusú koronavírus ellen (SARS-CoV-2) kifejlesztett vakcinája alkalmazható-e a 12-15 éves korosztály esetében - közölte az uniós ügynökség hétfőn.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
05.
02.
17:20

Így hosszabbítaná meg az oltás hatását a BioNTech vezetője

Egy plusz oltással meg lehetne hosszabbítani a koronavírus elleni védelmet, ehhez variálná a BioNTech elnök-vezérigazgatója az mRNS és az elölt vírust vagy adneovírust tartalmazó vakcinákat - de ez csak ötlet, még nem végeznek ilyen kutatásokat.

Szerző(k): Domokos Erika
05.
02.
08:06

Tizedével nőtt a megújulók aránya, de háromból ketten ezzel sem elégedettek

Tavaly Baden-Württembergben nem csak (a német átlagot jóval meghaladó tempóban) napelemeket telepítettek, de miközben elköszöntek egy atomerőműtől, a fűtési és a szállítási ágazatban is drasztikusan emelték a megújuló források felhasználásának arányát. A német tartomány 2020-ban produkált olyan mutatót is, mely szerint 10 százalékot ugrottak egyetlen év alatt, de a polgárok többsége ennél is többet akar.

Szerző(k): Szabó M. István
04.
28.
22:26

A brit kormány már a harmadik dózishoz rendelt 60 millió adag Pfizer-vakcinát

A brit kormány 60 millió adagot rendelt a Pfizer gyógyszeripari cégcsoport és a BioNTech biotechnológiai kutatóintézet által a koronavírus ellen közösen kifejlesztett oltóanyagból kizárólag arra a célra, hogy ezeket a dózisokat az első két adag hatását erősítő harmadik vakcinadózisként adják be a lakosságnak - közölte szerdán Matt Hancock brit egészségügyi miniszter az MTI szerint.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
04.
28.
14:46

Koronavírus: jó hírek jöttek a Pfizer és az AstraZeneca vakcináiról

A Pfizer vagy az AstraZeneca új típusú koronavírus elleni vakcinájának első adagja akár felére is csökkenti a fertőzés háztartáson belüli továbbadásának esélyét egy új brit tanulmány szerint - írja az MTI.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
04.
28.
13:02

Pfizer-vakcina vs. indiai mutáns: új hír érkezett

A Pfizer és a BioNTech vakcinája valószínűleg megvéd az indiai vírusváltozattal szemben.

Szerző(k): Csernátony Csaba