biontech

04.
09.
14:41

Eddig tartott, a szerbek leállítják a külföldiek oltását

Az ORF értesülései szerint Szerbiában leállítják a külföldiek koronavírus elleni oltását. A jövőben saját állampolgáraik oltására kívánnak koncentrálni, a lakosság érdeklődése ugyanakkor egyre kisebb a lehetőség iránt.

Szerző(k): Lovas-Romváry András
04.
02.
22:50

Koronavírus: biztató hírek jöttek Angliából

A koronavírus-járvány terjedésének lassulását, legrosszabb esetben stagnálását mutatja a terjedés dinamikáját mérő R reprodukciós mutató pénteken ismertetett, Angliára kiszámított új becslési sávja. A szélesebb körű, országos járványügyi mutatók a nagy-britanniai koronavírus-járvány folytatódó jelentős ütemű visszavonulását jelzik - írja az MTI.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
03.
25.
20:38

Koronavírus: elindult a 12 év alatti gyerekek oltási tesztelése

A Pfizer amerikai és a BioNTech német gyógyszeripari vállalatok már a 12 év alatti gyerekeken is tesztelik a koronavírus elleni, közös fejlesztésű vakcinájukat - jelentette be Sharon Castillo, a Pfizer szóvivője. Az amerikai Moderna és a brit AstraZeneca vakcinagyártók is elkezdték a közelmúltban a teszteléseket gyerekekkel.

Szerző(k): Domokos Erika
03.
21.
13:01

A nyár végéig maradhatnak a korlátozások a BioNTech kutatói szerint

Sok országban a nyár végéig tarthat a járványügyi korlátozások időszaka az új típusú koronavírus (SARS-CoV-2) elleni védekezésben, de legalább egy évig tart még, mire világszerte sikerül megszerezni az ellenőrzést a kórokozó terjedése felett - mondták a vírus által okozott betegségtől (Covid-19) védő oltások sorában az Európai Unióban elsőként engedélyezett szérumot kifejlesztő BioNTech német biotechnológiai vállalkozás alapítói egy interjúban az MTI szerint.

Szerző(k): Szabó Dániel