bisnode

02.
24.
09:35

Így fizetnek a magyar cégek

Magyarországon javult a fizetési morál, 2020-ban több számlát rendeztek időben, mint 2019-ben.

Szerző(k): Csernátony Csaba
01.
23.
14:51

A válság ellenére sem csökkent a magyarországi cégek száma

Bár kevesebb cég szűnt meg, kevesebb felszámolás, csőd és kényszertörlés indult, csak minimális mértékben nőtt a vállalkozások száma 2020-ban az előző évhez képest. Miközben az ágazatok nagy többségénél kevesebb cég működött 2020 végén, mint egy éve, a megyék túlnyomó többségében emelkedett ez az érték.

Szerző(k): Domokos László
06.
15.
17:10

Új szolgáltatást indított a Vodafone

A Vodafone Magyarország elindította új, kis- és középvállalkozásoknak szóló céginformációs szolgáltatását. A Partner Control és Partner Monitoring szolgáltatások teljes körű, nemzetközi cégadatbázissal, adatokkal és megbízható tényekkel segítik az üzleti döntéseket, a kockázatelemzést, valamint az új és meglévő ügyfelek alapvető pénzügyi adatainak nyomon követését - közölte a telekommunikációs cég.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
05.
22.
10:07

Látványos változás a fizetéseknél - megcsappant a számlaforgalom

Darabszámban és értékben is a felére esett a számlaforgalom 2020 első negyedévében az előző év hasonló időszakához képest. A szállítók szűkebbre szabták a fizetési határidőt, de a számlafizetési késedelmek mértéke ettől függetlenül csökkent. A leggyorsabban a Nógrád megyei szállítók jutottak a pénzükhöz – derül ki a Bisnode friss adataiból.

Szerző(k): Domokos Erika
05.
02.
14:48

Még csak most jön a cégek között a nagy elhullás

Kevesebb cég működött Magyarországon 2020 első negyedévében, mint az egy évvel korábbi időszakban, de ez még nem magyarázható a koronavírus okozta recesszióval. A java még csak most jön.

Szerző(k): Rácz Gergő
12.
09.
12:40

A cégek átlag 15 napot késnek a számlák kifizetésével

Csökkentek a számottevő késések a számlák kifizetésénél az idei első három negyedévben, a két hónapon túl megfizetett számlák értékének aránya 52, a három hónapon túl megfizetetteké pedig 60 százalékkal volt kevesebb, mint tavaly ugyanebben az időszakban - közölte a Bisnode Magyarország negyedéves elemzése alapján az MTI-vel.

Szerző(k): Domokos Erika
07.
22.
10:12

Tovább csökkent a cégek száma Magyarországon

Több mint nyolcezer céggel kevesebb működött Magyarországon 2019 második negyedévének végén, mint egy évvel korábban - adta hírül a Bisnode.

Szerző(k): Domokos László
01.
21.
13:01

Több szektorban a cégek fele még mindig csúszik a fizetéssel - friss adatok

Nőtt a határidőre kifizetett számlák aránya tavaly, és az átlagos fizetési késedelem is rövidült két nappal - derül ki a Bisnode cégcsoport év végi adataiból.

Szerző(k): Szepesi Anita
01.
15.
11:51

Csúnya számok érkeztek - egyre több céget törölnek kényszerből

Nagyot esett 2018-ben a cégmegszűnések, a felszámolások, a csődök és a végelszámolások száma. Bár kissé nőtt a cégalapítási kedv, de mindez nem volt elég ahhoz, hogy megforduljon a magyarországi cégek számának folyamatos, évek óta tartó csökkenése. Drasztikusan ugyanis nőtt a kényszertörlések száma - derült ki a a Bisnode friss adataiból.

Szerző(k): Domokos László
12.
06.
12:49

A magyar cégek harmada még mindig késve fizet

Javult a fizetési hajlandóság Magyarországon 2018 első kilenc hónapjában. Az krónikusan rosszul teljesítő építőipar azonban még mindig nem sem javított - adta hírül a Bisnode.

Szerző(k): Domokos László