bizottság

05.
06.
13:49

Leszámolnak a kisemberek forradalmával New Yorkban

Az amerikai értékpapír felügyelet alaposan vizsgálja, nem kell-e drasztikusan megváltoztatni az online tőzsdei kereskedésre vonatkozó szabályokat, miután az év elején kisbefektetők egy csoportja alaposan megleckéztetett egy csomó hivatásos befektetőt. Szigorúbb szabályok jöhetnek

Szerző(k): Lovas-Romváry András
05.
04.
22:10

Mager Andrea: a nemzeti vagyont a nemzeti kormánytól nem kell félteni

Az állami társaságok stabilitása meghatározó tényező a járvánnyal terhelt gazdaság működőképességének megőrzésében, a gazdaság újraindításában - hangsúlyozta Mager Andrea, a nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter kedden az országgyűlés gazdasági bizottságában az MTI szerint.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
03.
23.
08:30

Kispadra ültették a fideszes képviselőket

Várhatóan majdnem egy évet kell várniuk a Fidesz európai parlamenti képviselőinek arra, hogy újra helyet kapjanak a parlamenti szakbizottságaiban.

Szerző(k): Komócsin Sándor
11.
02.
07:49

Az orvoskamara elnöke nem vesz részt a kórházigazgatók kiválasztásában

A Magyar Orvosi Kamara (MOK) elnöke nem vesz részt az állami kórházak vezetőinek kiválasztására október 30-án létrehozott javaslattevő bizottságban - derül ki a MOK honlapjára ma felkerült közleményből.

Szerző(k): Szepesi Anita
11.
01.
08:52

Új feladatot kap Müller Cecília

Müller Cecília országos tisztifőorvos is benne lesz abban a bizottságban, ami az állami kórházak vezetőinek kiválasztására tesz javasltatot. A bizottságba meghívták a Magyar Orvosi Kamara elnökét és az MTA egyik igazgatóját is - idézi az MTI hírét a hvg.hu.

Szerző(k): Szepesi Anita
10.
07.
19:24

A Facebook, az Amazon, az Apple és a Google nyakára tehetik a kést

A nagy technológiai cégek visszaélnek piaci fölényükkel, ezért rá kell kényszeríteni őket működésük átalakítására, esetleg üzletágaik feldarabolására és eladására - áll az amerikai Kongresszus friss jelentésében. A demokrácia és a gazdaság a tét a képviselők szerint. Mivel a képviselőház demokrata többségű, ezért az anyag akkor nyerhet különös jelentőséget, ha Joe Biden győzne a választásokon.

Szerző(k): Lovas-Romváry András
09.
07.
07:06

Óriási balhé készül a héten

Veszélyesnek ígérkezik e hét a tőzsdéken, kiderült ugyanis, hogy az amerikai technológiai részvények szárnyalásáért jórészt egy vásárló volt a felelős. Eközben nagyon rossz hírt kaptak azok, akik a Tesla-részvényeket az S&P 500-as indexbe történő bekerülés miatt vásárolták.

Szerző(k): Lovas-Romváry András
03.
23.
14:34

Támogatta Juhász Miklós alkotmánybíróvá választását az igazságügyi bizottság

Támogatta Juhász Miklósnak, a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) elnökének alkotmánybíróvá választását az Országgyűlés igazságügyi bizottsága hétfőn - írta az MTI.

Szerző(k): Szepesi Anita
01.
21.
22:40

Orbán panasza meghallgatásra talált - kérdés, lesz-e benne köszönet

Az Európai Parlament állampolgári jogi bizottsága (LIBE) többpárti tényfeltáró delegációt küld Magyarországra a jogállam helyzetének feltárására — döntött a szakbizottság vezető testülete kedden. A vizitnek még nincs időpontja. A cél, hogy az új képviselőtestület tagjai megismerkedjenek a magyarországi állapotokkal. A misszió kiküldését az EP zöldpárti frakciója kezdeményezte - értesült a Népszava.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
01.
14.
06:20

Tovább hódít a vasárnapi boltzár

Szerbiában is napirendre kerül az áruházak vasárnapi zárva tartásának ügye, miután Magyarországon elbukott az ezzel kapcsolatos kísérlet, Lengyelországban azonban érvénybe van.

Szerző(k): Barabás Júlia