biztosítás

05.
18.
12:06

Figyelmeztetést adtak ki a nyugdíjbiztosításról: fontos határidő jár le csütörtökön

Csütörtökön jár le a 2020. évi jövedelmek bevallásának határideje. A nyugdíjbiztosítással rendelkezőknek is eddig kell kérvényezniük a 2020-as befizetéseik után járó 20 százalékos adójóváírást. Különböző okok miatt ezt minden évben több tízezren mulasztják el, figyelmeztet közleményében a Magyar Biztosítók Szövetsége (Mabisz).

Szerző(k): Herman Bernadett
05.
12.
22:32

Erős negyedévet zárt az Allianz

Erős negyedévet zárt az Allianz csoport, a világ egyik vezető biztosítója és vagyonkezelője, amely enyhén csökkenő bevételek mellett csaknem megduplázta a részvényekre jutó nyereséget.

Szerző(k): Rácz Gergő
05.
06.
15:12

Évente 3300 magyar hal meg rákban a munkahelye miatt - szinte az összes esetet eltussolják

Magyarországon a munkáltatók nem érdekeltek abban, hogy jelentsék a foglalkoztatottság közben bekövetkezett baleseteket, megbetegedéseket. Az EU-ban a rákos betegségek tizedét hozzák összefüggésbe a munkavégzéssel, Magyarországon viszont alig vannak ilyen esetek. A munkáltatók elleni perek éveken át tartanak, mire megítélik a bíróságok a nevetséges kártérítést, sokszor meg is szűnik a cég, amelyiknek fizetnie kellene.

Szerző(k): Herman Bernadett
05.
06.
10:25

Megugrott a mezőgazdasági biztosítási piac

Magyarországon a gazdálkodók 16 milliárd forint növénybiztosítási díjat fizettek be a biztosítóknak 2020-ban, 16,7 százalékkal többet az előző évinél, az állatbiztosítási ágazat díjbevétele 646 millió forintot ért el, 19,5 százalékkal nőtt a 2019-eshez képest - derül ki az Agrárközgazdasági Intézet mezőgazdasági biztosításokról készült kiadványából.

Szerző(k): Szabó Dániel
05.
05.
07:08

Rossz hír az autósoknak: megmaradnak a pótdíjak a kötelező biztosításnál

Az MNB ugyan tavaly szeptemberi körlevelében közölte: július 1-től fokozottan ellenőrzi majd a biztosítók díjképzését. Csakhogy a sokak szemét szúró károkozói pótdíj több nagy biztosítónál is megmaradt.

Szerző(k): Herman Bernadett
05.
03.
10:45

Összehasonlították az almát az almával: óriási különbségeket találtak a fogyasztóvédők

Összehasonlította a Fogyasztói és Betegjogi Érdekvédelmi Szövetség (FÉBÉSZ) a minősített fogyasztóbarát otthonbiztosításokat. Bár a jegybank könnyen összevethető versengő termékeket ígért, nagyobb a különbség, mint a kötelező gépjármű-felelősségbiztosításnál.

Szerző(k): Herman Bernadett
04.
28.
10:06

Számoljon utána, és váltson fogyasztóbarát lakásbiztosításra!

Immár a Generali Biztosító Zrt. és a Colonnade Insurance S.A. biztosító fogyasztóbarát otthonbiztosítási termékei is elérhetők az MNB honlapján kialakított ingyenes kalkulátorának ajánlatai között. A minősített otthonbiztosítások így egyre nagyobb teret nyerhetnek, sőt a továbbiakban ezek adhatják az új értékesítések jelentős részét.

Szerző(k): Herman Bernadett
04.
23.
07:08

Érthetetlen, ami a szuper lakásbiztosításokkal történik

Nagyon nehezen indul a minősített fogyasztóbarát otthonbiztosítások piaca. A biztosítók is lassan készültek el a termékfejlesztéssel, és az értékesítés is döcög. Az értékesebb ingatlannal rendelkező, átgondoltabb ügyfelek azért éltek a lehetőséggel.

Szerző(k): Herman Bernadett
04.
21.
12:03

Izzanak a vonalak a Mabisznál az autós kötelező biztosítás miatt

Megugrott a fedezetlenségi díjakkal kapcsolatos érdeklődés a Mabisz ügyfélszolgálatánál. Tavaly is több mint 20 ezer alkalommal keresték meg fogyasztóvédelmi célból, hiteles információk közvetítésére létrehozott ügyfélszolgálatát, főleg az autós biztosítások miatt – közölte a Magyar Biztosítók Szövetsége (Mabisz).

Szerző(k): Herman Bernadett