biztos

05.
12.
22:32

Erős negyedévet zárt az Allianz

Erős negyedévet zárt az Allianz csoport, a világ egyik vezető biztosítója és vagyonkezelője, amely enyhén csökkenő bevételek mellett csaknem megduplázta a részvényekre jutó nyereséget.

Szerző(k): Rácz Gergő
05.
11.
22:39

A magyar 7-es cikk szerinti eljárásban még a mostani uniós elnökség alatt továbblépne az EU

Didier Reynders, az Európai Bizottság igazságügyi biztosa a Twitteren arról számolt be, hogy "konstruktív és őszinte légkörben zajlott" Varga Judit igazságügyminiszterrel a kedd reggeli brüsszeli megbeszélése, amelyen főként a jogállamot érintő kérdésekről volt szó. A biztos azt is közölte, hogy még a jelenlegi portugál elnökség alatt szeretnének a hetes cikkely szerinti eljárásban előre lépni. A tárgyalás részleteit ismerő uniós források szerint Reynders azt is kérte, hogy Magyarország gondolja újra az Európai Ügyészséghez való csatlakozás kérdését.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
05.
10.
16:33

Várhelyi: a bővítéssel haladni kell, nem lehet több időt veszíteni

Az EU keleti partnereinek is juttatna 1,5 millió koronavírus-elleni vakcinát azután, hogy a nyugat-balkáni országok járványkezelését 651 ezer adag Pfizer-vakcinával támogatta - mondta a Magyar Nemzetnek adott interjújában Várhelyi Olivér bővítésért és szomszédságpolitikáért felelős EU-biztos. Ebben a kezdeményezésben Lengyelországot Magyarország is fogja segíteni.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
05.
06.
15:12

Évente 3300 magyar hal meg rákban a munkahelye miatt - szinte az összes esetet eltussolják

Magyarországon a munkáltatók nem érdekeltek abban, hogy jelentsék a foglalkoztatottság közben bekövetkezett baleseteket, megbetegedéseket. Az EU-ban a rákos betegségek tizedét hozzák összefüggésbe a munkavégzéssel, Magyarországon viszont alig vannak ilyen esetek. A munkáltatók elleni perek éveken át tartanak, mire megítélik a bíróságok a nevetséges kártérítést, sokszor meg is szűnik a cég, amelyiknek fizetnie kellene.

Szerző(k): Herman Bernadett
05.
06.
10:25

Megugrott a mezőgazdasági biztosítási piac

Magyarországon a gazdálkodók 16 milliárd forint növénybiztosítási díjat fizettek be a biztosítóknak 2020-ban, 16,7 százalékkal többet az előző évinél, az állatbiztosítási ágazat díjbevétele 646 millió forintot ért el, 19,5 százalékkal nőtt a 2019-eshez képest - derül ki az Agrárközgazdasági Intézet mezőgazdasági biztosításokról készült kiadványából.

Szerző(k): Szabó Dániel
05.
05.
07:08

Rossz hír az autósoknak: megmaradnak a pótdíjak a kötelező biztosításnál

Az MNB ugyan tavaly szeptemberi körlevelében közölte: július 1-től fokozottan ellenőrzi majd a biztosítók díjképzését. Csakhogy a sokak szemét szúró károkozói pótdíj több nagy biztosítónál is megmaradt.

Szerző(k): Herman Bernadett
05.
04.
11:42

Nem fektette be a befizetett díjat az életbiztosító

A szlovák nemzeti bank (NBS) kötelezte az – itthon határon átnyúló szolgáltatóként működő – Novis Biztosítót, hogy ügyfelei díjait a szerződésben foglaltak szerint fektesse be. A Novis ugyanis tavaly nyolc hónapon át a nyilvántartott ügyfélszámla-egyenlegeknél kisebb arányban fektette be szlovákiai és külföldi biztosítottai befizetéseit.

Szerző(k): Herman Bernadett
05.
03.
10:45

Összehasonlították az almát az almával: óriási különbségeket találtak a fogyasztóvédők

Összehasonlította a Fogyasztói és Betegjogi Érdekvédelmi Szövetség (FÉBÉSZ) a minősített fogyasztóbarát otthonbiztosításokat. Bár a jegybank könnyen összevethető versengő termékeket ígért, nagyobb a különbség, mint a kötelező gépjármű-felelősségbiztosításnál.

Szerző(k): Herman Bernadett
04.
28.
12:36

Nyugdíj: így lehet a hatóságnál szolgálati időt szerezni jogviszony nélkül

A szolgálati idő hossza alapvető jelentőségű a nyugdíj-jogosultság és a nyugdíj összege szempontjából. Vajon van-e mód arra, hogy akkor is szerezzünk szolgálati időt, amikor nincs biztosítási jogviszonyunk, vagy az szünetel? A kérdést Molnárné Balogh Márta tb-szakértő válaszolta meg.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
04.
28.
10:06

Számoljon utána, és váltson fogyasztóbarát lakásbiztosításra!

Immár a Generali Biztosító Zrt. és a Colonnade Insurance S.A. biztosító fogyasztóbarát otthonbiztosítási termékei is elérhetők az MNB honlapján kialakított ingyenes kalkulátorának ajánlatai között. A minősített otthonbiztosítások így egyre nagyobb teret nyerhetnek, sőt a továbbiakban ezek adhatják az új értékesítések jelentős részét.

Szerző(k): Herman Bernadett