biztos

06.
09.
10:00

Jó hírek láttak napvilágot a nyugdíjjal kapcsolatban

Egyre többen készülnek tudatosan az időskorukra – közölte a K&H. A társaságnál az idei év első négy hónapjában 43 százalékkal több nyugdíjbiztosítási szerződést kötöttek, mint egy évvel korábban.

Szerző(k): Herman Bernadett
06.
07.
11:22

Nem hozta lázba a lakosságot az MNB nagy dobása

A biztosítók elégedettek az első negyedéves számokkal, a díjbevétel növekszik. Az ügyfelek is elégedettek a biztosítókkal, az új minősített lakásbiztosítás viszont nem hozta lázba a megkérdezetteket.

Szerző(k): Herman Bernadett
06.
04.
17:38

Kezdenek rákapni a magyarok a nyugdíjbiztosításra

Jól indult az idei év a biztosítók számára. A nyereségesség javult főleg, a díjbevételek nőttek, a kárráfordítás pedig csökkent tavalyhoz képest az év első három hónapjában. Az életágon a legtöbb új szerződés az adókedvezménnyel támogatott nyugdíjbiztosításoknál született.

Szerző(k): Herman Bernadett
06.
04.
17:10

Hatalmas bírságot kapott az Erste Bank

Összesen 55 millió forint felügyeleti és fogyasztóvédelmi bírságot szabott ki az MNB az Erste Bankra a hitelintézet többes biztosítási ügynöki tevékenységéhez kötődő jogsértések miatt. Nem volt elég nagy a választék biztosításokból. A feltárt hibák nem befolyásolják az intézmény megbízható működését.

Szerző(k): Herman Bernadett
06.
01.
10:16

Utazna a nyáron? Ezekre mindenképpen figyeljen oda!

A nyári utazási szezon beindulásával most még nagyobb jelentősége lehet az utasbiztosításoknak, a külföldi utazások lehetőségének megnyílásával pedig most még fontosabb, hogy ne induljunk el utasbiztosítás nélkül - hívja fel a figyelmet a Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ), amely most összefoglalta, hogy mire érdemes figyelni a megfelelő bizotsítás kiválasztásakor.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
05.
26.
11:45

Jó hírt közölt az MNB a fogyasztókkal

Újra van személyes ügyfélfogadás az MNB Ügyfélszolgálaton, a Pénzügyi Békéltető Testületnél és a Pénzügyi Navigátor Tanácsadó Irodahálózatnál.

Szerző(k): Herman Bernadett
05.
20.
20:22

A német Signal Iduna megvásárolja Romániában az Ergo biztosító két leányvállalatát

A német Signal Iduna biztosítótársaság megvásárolja a szintén német tulajdonban levő Ergo biztosítócsoport két romániai leányvállalatát – közölte a Signal Iduna, miután megállapodtak erről. A felek nem hozták nyilvánosságra a vételárat. A tranzakciót az illetékes román hatóságok engedélyének megszerzése után az idei év végéig tervezik lebonyolítani.

Szerző(k): Szász Péter
05.
20.
08:29

Vaskos bírságot kaphatnak az autóvásárlók az ügyintézési nehézségek miatt

A koronavírus-járvány, a kormányablakok leterheltsége miatt lelassult az autóvásárlások ügyintézése. A vásárlás után 30 nappal sem sikerül elvégezni az egyébként rutinszerű, a határidő átlépése után viszont nincs kegyelem: 36 ezer forintos kaphatnak az autósok biztosítási pótdíjként.

Szerző(k): Szabó Dániel
05.
19.
10:25

Ennyivel drágult idén a kötelező

A KGFB díjak növekedése főképp a fővárosi személyautókat érinti, míg a koronavírus miatt a közlekedési forgalom visszaesésének jobban kitett. A piacfelügyelet szerint szélesebbre nyílt a díjak és a károk alakulása közötti olló.

Szerző(k): Rácz Gergő
05.
18.
12:06

Figyelmeztetést adtak ki a nyugdíjbiztosításról: fontos határidő jár le csütörtökön

Csütörtökön jár le a 2020. évi jövedelmek bevallásának határideje. A nyugdíjbiztosítással rendelkezőknek is eddig kell kérvényezniük a 2020-as befizetéseik után járó 20 százalékos adójóváírást. Különböző okok miatt ezt minden évben több tízezren mulasztják el, figyelmeztet közleményében a Magyar Biztosítók Szövetsége (Mabisz).

Szerző(k): Herman Bernadett