bkv

05.
07.
19:12

Bérfejlesztés: nagy bejelentés jön az állami cégeknél, baj lehet a fővárosban

Nem kompenzálják a fővárost az adóbevételek kiesése miatt, és pluszpénzt sem ad a kormány bérrendezésre az önkormányzati fenntartású vállalatoknak. Mire számíthatnak a munkavállalók a városvezetéstől? Az állami közszolgáltató társaságoknál ugyancsak hónapok óta húzódik a bérfejlesztések ügye - további tárgyalások helyett várhatóan a jövő héten tehet nagy bejelentést Mager Andrea miniszter.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
05.
01.
15:40

Változik egyes BKK-járatok menetrendje

Igazodva a járványügyi intézkedésekhez, valamint a megnövekedett utasforgalomhoz május 1-től ismét sűrűbben járnak esténként a BKK bizonyos, belvárost érintő járatai, így a metrók és a nagykörúti villamosok - adta hírül a Budapesti Közlekedési Központ.

Szerző(k): Szász Péter
04.
26.
17:20

Szerződést módosított a BKV és a metrós látványpékség

Több éves tárgyalás után megállapodott a BKV Zrt. és a metrómegállókban is árusító, Princess pékséget működtető Isar Magyarország Kft. a bérleti szerződésük módosításáról. A BKV számára a módosítás az M3-as metró felújítása miatti fizetési kötelezettsége miatt volt szükséges.

Szerző(k): Domokos Erika
04.
26.
10:56

Földgázhajtású buszokat vett a BKV

Az Omnibus Hungária Kereskedelmi Kft. szállíthat a Budapesti Közlekedési (BKV) Zrt.-nek 20 szóló és 20 csuklós, új, CNG (sűritett földgáz) hajtású buszokat, nettóban több mint 30 millió euróért. milliárd forintért).

Szerző(k): Németh Géza
04.
20.
13:46

Sok munkatársát vesztette el a BKV

Sok a karanténba kényszerült dolgozó a BKV-nál és 22 munkatársát el is veszítette a társaság. A helyzet annak ellenére rossz, hogy a cég a kritikus infrastruktúrában működőnek számít, így az országos oltási terven felül is van lehetősége oltatni a dolgozóit.

Szerző(k): Molnár Csaba
04.
15.
08:06

Nem ütné ki Budapestet, ha leállna a tömegközlekedés

A fővárosaik fele elfogadhatónak tartja, hogy a BKV dolgozói még a járvány idején is sztrájkoljanak bérkövetelésük alátámasztására. Az MSZP szimpatizánsainak okozná a legnagyobb gondot, ha leállna a tömegközlekedés. A helyi választók többsége a kormányt okolja a finanszírozási gondok miatt.

Szerző(k): Komócsin Sándor
04.
13.
16:40

A Siemens egymilliárdos munkát nyert a BKV-tól

A Siemens Mobility Kft. korszerűsítheti az 50-es villamos vonal áramellátását, nettó 1 milliárd 5 millió forintért. A becsült ellenérték nettó 1 milliárd 236 millió forint volt.

Szerző(k): Németh Géza