bkv

05.
14.
16:27

Átadtak három felújított állomást az M3-as metró központi szakaszán

Átadták a budapesti M3 metróvonal központi szakaszán a felújított Kálvin tér, Corvin-negyed és Semmelweis Klinikák állomásokat, így szombaton délutántól Kőbánya-Kispesttől már a Kálvin térig jár a metró a déli szakaszon.

Szerző(k): Szepesi Anita
05.
13.
10:38

Komoly üzlet takarítani a BKV járműveit és telephelyeit

Több mint 13 milliárd forintos szerződést között a BKV Zrt. a járműveinek, a telephelyeinek és egyéb létesítményeinek takarítására.

Szerző(k): Németh Géza
05.
12.
08:35

Végveszélybe került a budapesti tömegközlekedés

Tízmilliárdos nagyságrendű többletkiadást okoz a BKV-nak az Ukrajnában dúló háború, amire nincs fedezete az amúgy is anyagi gondokkal küszködő vállalatnak. A plusz pénz sem segítene azon, hogy a 3-as metró orosz járműveihez nem érkezik pótalkatrész.

Szerző(k): Komócsin Sándor
05.
11.
15:14

Jöhetnek az új villamosok Budapestre, de ahhoz a kormány is kell

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) és a CAF-villamosokat gyártó spanyol vállalat megállapodásának köszönhetően további fél évig élhet opciós jogával a fővárosi közlekedésszervező cég – írja az MTI.

Szerző(k): Szabó Dániel
05.
06.
07:46

Ráég egy fontos határidő budapest vezetésének körmére

Egyelőre nem döntött a Budapesti Közlekedési Központ arról, hogy élni kíván-e a spanyol CAF villamosok beszerzésére rendelkezésre álló opcióval, miközben ennek határideje május 17-én lejár. Az opció lehívása igen előnyös lenne anyagilag.

Szerző(k): Komócsin Sándor
05.
04.
09:11

Folytatódik a Blaha Lujza tér felújítása, újabb utcát zárnak le

A munkák ideje alatt a Somogyi Béla utcát a Stáhly utca és a Gutenberg tér között lezárják a gépjárműforgalom elől.

Szerző(k): Szabó Dániel
05.
02.
14:28

Uniós forrásból újítanák fel a fogaskerekűt, de ehhez a kormány hozzájárulása is kell

Európai uniós forrásokra van szükség a fogaskerekű fejlesztéséhez, ezért Karácsony Gergely főpolgármester arra kérte Pokorni Zoltánt (Fidesz-KDNP) XII. kerületi polgármestert, támogassa a helyreállítási alap forrásainak megnyitását az önkormányzatok előtt, hogy minél hamarabb elindíthasson a fogaskerekű felújítása - közölte a főpolgármester kabinetfőnöke hétfőn a Facebook-oldalán.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
04.
28.
13:48

Májusban indul a 3-as metró felújításának utolsó üteme

Május közepén indul a 3-as metróvonal felújításának utolsó üteme. A tervek szerint május 14-én forgalomba helyezik a Kálvin tér, a Corvin-negyed és a Semmelweis Klinikák állomásokat, a metrópótlást a Göncz Árpád városközpont-Kálvin tér útvonalra helyezik át - mondta a BKV metrófelújítási projektigazgatója és a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) forgalomszervezési vezetője szerdán.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
04.
27.
20:03

Hétfőtől egy hónapig nem üzemel a Libegő

Hétfőtől egy hónapon át, június 3-áig a tervezett karbantartási munkák elvégzése miatt nem üzemel a Libegő - írja a BKV.

Szerző(k): Szász Péter
04.
27.
19:22

Változik Normafa közlekedése, íme a javaslatok

A Budapesti Közlekedési Központ fejleszti a Normafa térségének közösségi közlekedési kiszolgálását. A tervek szerint 2022 júliusától a Normafától és az Eötvös úttól minden időszakban elérhetővé válik a XII. kerület központi területe, Dél-Buda és az M4-es metró, valamint a Svábhegy és a Széll Kálmán tér között a 21-es autóbuszcsalád sűrűbben közlekedik - írja a közlekedési cég.

Szerző(k): Szász Péter