bor

04.
17.
10:35

A járvány miatt a Borsodinál nem voltak elbocsátások

Az előző, rendkívül sikeres évtől ugyan elmaradtak tavaly a Borsodi Sörgyár eredményei, de a társaság minden munkavállalóját meg tudta tartani a koronavírus-járvány okozta kihívások ellenére - közölte a cég az MTI érdeklődésére.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
04.
16.
17:23

Jól átvészelte a hideget a hazai szőlő

Az Eszterházy Károly Egyetem vizsgálata szerint a szőlőültetvényeket a fagy nem károsította jelentősen, terméskiesés nem várható.

Szerző(k): Rácz Gergő
04.
16.
12:47

Limitált kiadású ale-lel állt elő a Borsodi

A Borsodi Sörgyár egy különleges, limitált kiadású Ale-lel idézi meg idén tavasszal a trópusi nyarat. Ez a mangó, guava és maracuja ízek kombinációjával készülő, felsőerjesztésű Borsodi Tropical Ale, ami április második felétől lesz elérhető a készlet erejéig.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
04.
07.
15:55

Autistáknak segítenek a borászok

Borászok borritkaságokra hirdettek árverést - a bevételt pedig az autizmussal élőket segítő Autistic Art Alapítványnak adják.

Szerző(k): Csernátony Csaba
04.
03.
08:59

Újabb balaton-felvidéki faluban hirdettek építési tilalmat

Terjedőben a Balaton környékén az építkezések helyhatósági hatáskörben való betiltása. Ezúttal a tó középső medencéjének felvidékén, Szentantalfán függesztettek fel egy sor, korábban még el nem indított építési lehetőséget.

Szerző(k): Molnár Csaba
03.
31.
12:35

Magyar siker a Chardonnay világbajnokságon

Thummerer Vilmos 2019-es évjáratú Egri Chardonnay Battonage bora aranyérmet hozott haza Franciaországból, a Chardonnay világbajnokságról. Harminchat ország bortermelői vettek részt a borversenyen, ahol egyedüli magyarként nyert aranyérmet a Thummerer pincészet.

Szerző(k): Domokos Erika
03.
29.
22:11

A brit felnőttek 60 százalékát már beoltották

Boris Johnson brit miniszterelnök szerint április a koronavírus elleni oltások második dózisának hónapja lesz - írja az MTI.

Szerző(k): Szász Péter
03.
27.
10:15

Nagy ötlettel állt elő Biden Boris Johnsonnak

Joe Biden amerikai elnök felvetette Boris Johnson brit miniszterelnöknek pénteki telefonbeszélgetésükben, hogy a világ demokratikus államainak is létre kellene hozniuk egy olyan nemzetközi infrastruktúra-hálózatot, amilyen a kínai "egy övezet, egy út kezdeményezés" (BRI), mert ezeknek az országoknak is szükségük van egy ilyen projektből fakadó előnyökre - írja az MTI.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
03.
24.
15:25

Újabb fejlemény a Borkai-ügyben

A legfőbb ügyész beszámolt arról, hogy mi a helyzet az úgynevezett Borkai-ügyben.

Szerző(k): Domokos László
03.
24.
06:40

Megdöbbentő hír a csehekről

Több cseh fogyaszt bort, mint sört - derült ki egy felmérésből, ami azért egy megnyugtató információval is szolgált, az elfogyasztott mennyiségben még vezet a sör.

Szerző(k): Barabás Júlia