borászat

03.
27.
18:05
A címke már a múlté, QR-kóddal informálódhatunk a borokról

A címke már a múlté, QR-kóddal informálódhatunk a borokról

A címkén megjelenített QR-kóddal a termelők egyszerűbben teljesíthetik az Európi Unió új tápértékjelölési előírásait. A 2024-es szüretből készülő borok már csak az új előírás szerint kerülhetnek a fogyasztókhoz.

Szerző(k): Eisenkrammer Nóra
02.
17.
12:51
Nem almabor, hanem szalmabor: nyakunkon az újdonság

Nem almabor, hanem szalmabor: nyakunkon az újdonság

Évszázados tradíciója van a szalmabor előállításának, a klímaváltozás miatt azonban csak most állhat előtte igazán nagy jövő.

Szerző(k): Zádori Bence
02.
03.
14:19
Ilyenkor a legolcsóbb a Balaton, nem érdemes kihagyni

Ilyenkor a legolcsóbb a Balaton, nem érdemes kihagyni

Egyre népszerűbbek a téli balatoni programok is.

Szerző(k): Economx
02.
02.
14:24
A Balatonnál máris metszenék a szőlőt, de napszámost sem találnak a feladatra

A Balatonnál máris metszenék a szőlőt, de napszámost sem találnak a feladatra

Nem találnak a metszéshez idénymunkást a hazai borászok. Az idei termés azonban egyelőre ígéretes, a balatoni borvidéken legalábbis egészséges tőkékről számoltak be.

Szerző(k): Economx
01.
06.
06:04
Macron jobban szereti a tivornyákat, mint a száraz januárt

Macron jobban szereti a tivornyákat, mint a száraz januárt

Emmanuel Macron francia elnököt azzal vádolták meg, hogy engedett a borlobbinak, mivel nem támogatta kellő mértékben az alkoholfogyasztás felfüggesztésére ösztönző kampányt.

Szerző(k): Horváth Tibor
01.
03.
14:55
2024 a száraz utazások éve lehet

2024 a száraz utazások éve lehet

Az alkoholmentes túrák és a szállodai mocktail-menük bizonyítják, hogy nem kell inni ahhoz, hogy jól érezzük magunkat. A turisztikai ipar is kezd felfigyelni a trendre.

Szerző(k): Horváth Tibor
12.
29.
13:30
Miközben a borászat agonizál, a pezsgőt elkapkodják a magyarok

Miközben a borászat agonizál, a pezsgőt elkapkodják a magyarok

Bár a bor és a pezsgő is egyformán szőlőből készül, évek óta csökken az érdeklődés a borok iránt, miközben egyre többen isznak pezsgőt.

Szerző(k): Zádori Bence
12.
06.
15:41
Villányi borász lett az év legjobbja

Villányi borász lett az év legjobbja

Günzer Tamást választotta a Magyar Bor Akadémia a 2023-as év bortermelőjének. 24 év után kapta meg a díjat ismét egy villányi borász.

Szerző(k): Koncsek Rita
11.
26.
19:25
Téli programlehetőségek az ezerarcú Balatonnál

Téli programlehetőségek az ezerarcú Balatonnál

Bár a Balaton leginkább nyaranta kerül a turisták, pihenni vágyók érdeklődésének középpontjába, a tónál ősztől tavaszig is rengeteg programlehetőség kínálkozik. Sokkal békésebb ilyenkor a vidék, de éppen ez adja a téli Balaton hangulatának különlegességét.

Szerző(k): Sánta András
11.
14.
20:01
Frittmann János: Csődbe juthat a borászatok jelentős része

Frittmann János: Csődbe juthat a borászatok jelentős része

A hulladékgazdálkodási szabályozással nem az az elsődleges probléma, hogy jelenlegi formájában egészen biztosan betarthatatlan, a gondot sokkal inkább az okozza, hogy ha nem sikerül finomítani a szabályokat, akkor az a kis borászatok végét jelenti – figyelmeztetett a Hegyközségek Nemzeti Tanácsának elnöke.

Szerző(k): Gáll Csongor

Hazai zöldségek a PENNY polcain (x)

Március 16-tól négy termékkategóriában kizárólag friss hazai alapanyagok töltik meg a PENNY polcait.