botrány

05.
12.
16:09

Börtönbe kerülhet az osztrák kancellár

Vizsgálatot indított az osztrák korrupcióellenes hivatal Sebastian Kurz kancellár ellen azzal az alapos gyanúval, hogy egy parlamenti bizottsági meghallgatáson hazudott. Az ilyen vétség börtönbüntetést vonhat maga után.

Szerző(k): Komócsin Sándor
05.
10.
16:45

Fellélegezhetnek az újbudaiak

Eredménytelen lett annak az újbudai sarokteleknek az eladási pályázata, amely komoly vitákat szült a helyiek körében. László Imre XI. kerületi polgármester jelentette be, nem adják el az Ulászló utcai volt védőnői központot, így a zöld pusztulásától tartó környékbeliek fellélegezhetnek - írja a 24.hu.

Szerző(k): Szász Péter
05.
06.
14:47

Kimosták és újra felhasználták a Covid-teszteket Indonéziában

Indonéziában egy egészségügyi vállalat több alkalmazottját tartóztatták le, mert állítólag a cég használt koronavírus-tesztkészleteket mosott ki és adott el újra. A rendőrség szerint a szumátrai Medan repterén akár 9000 utast is tesztelhettek a használt pálcikákkal - írja a Travelo.

Szerző(k): Szász Péter
05.
06.
11:54

Szputnyik-vakcinák, kémtörténet, robbantás és zsarolás okoz kormányválságot Prágában

Átalakulhat belpolitikai válsággá Csehországban az áprilisban kirobbant orosz robbantási botrány, miután egy sajtóértesülés szerint a kormány mutyizni készült Moszkvával, amelyben az incidens elhallgatásáért cserébe több dolgot is kértek volna.

Szerző(k): Komócsin Sándor
05.
04.
15:16

Egy kockás banánhéj okozhatja Boris Johnson vesztét

Boris Johnson elcsúszhat egy banánhéjon, azon, hogy a rendelkezésre álló felújítási keretnél sokkal többet költött Downing Street-i lakása felújítására, a gyanú szerint legalábbis átmenetileg nem a saját pénzéből. Ez azonban a brit miniszterelnök kisebb gondja az ügyben.

Szerző(k): Komócsin Sándor
04.
27.
15:49

Elkezdődött a pénzügyi világ nagy szakítása

Az év végével elkezdik megszüntetni a világ egyik legfontosabb kamatmutatójának, a Libornak a közlését, így a globális pénzügyi világnak valamilyen új iránytűt kell találnia. Egyértelmű utód nincsen, megy a versenyfutás.

Szerző(k): Lovas-Romváry András
04.
27.
11:23

Johnson tagadja, hogy a lezárást még a halálozás felfutása ellenére is kerülné

Boris Johnson tagadja, hogy azt mondta, inkább „álljanak hegyekben a holttestek”, mint hogy újabb lezárást rendeljen el - írja a 444.

Szerző(k): Szász Péter