budapest_airport

06.
18.
23:36

Palkovics magánbefektetőkre is számít a Budapest Airportban

Elsőként a repülőtér pénzügyeit hozná rendbe a kormány, ha többségi tulajdont szerezne az üzemeltető Budapest Airport Zrt-ben - ezt Palkovics László innovációs és technológiai miniszter nyilatkozta az RTL Híradónak.

Szerző(k): Szepesi Anita
06.
15.
12:25

Májusban már jelentősen nőtt a Budapest Airport utasforgalma

A számok jelentősen javultak, a járatkínálat most már folyamatosan bővül- közölte a repülőteret üzemeltető Budapest Airport az MTI-vel.

Szerző(k): Szabó M. István
05.
28.
16:55

Budapest Airport: a tulajdonosok hosszútávra köteleződtek el

A Budapest Airport Zrt. (BA) minden idők legjobb utasforgalmát eredményező éve után minden idők legnehezebb évét zárta 2020-ban. A vállalat a pénzügyi évet 110 millió euró veszteséggel fejezte be. A nehézségek ellenére ugyanakkor a vállalat működése és finanszírozása mindvégig stabil maradt, likviditása pedig folyamatosan biztosított - közölte a BA.

Szerző(k): Domokos Erika
05.
28.
16:33

Hivatalos: beindult a reptér visszaszerzési kormányzati manőver

A kormány döntése alapján tárgyalások kezdődhetnek az Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér üzemeltető cég többségi tulajdonrészének megszerzéséről, a meginduló folyamat koordinációjáért Palkovics László felel - írja közleményében az innovációs tárca. A reptér üzemeltetője ugyanakkor nem kívánta eddig eladni a céget, sőt, a főrészvényes bepanaszolta a magyar kormányt nyomásgyakorlás miatt az Európai Bizottságnál.

Szerző(k): Domokos Erika
05.
27.
16:04

Megvenné az állam a budapesti repülőteret

Ismét többségi tulajdont szerezne a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőteret üzemeltető cégben a magyar állam, tárgyalások indulhatnak a 2005-ös privatizáció visszafordítására.

Szerző(k): Rácz Gergő
05.
21.
15:37

Ferihegyen is készülnek a nyitásra

A Budapest Airport (BA) megkezdte a munkaerő toborzását, hogy a mérsékelt utasforgalom visszatérése mellett megfelelő számú munkatárssal biztosítsa a repülőtér biztonságos működését.

Szerző(k): Rácz Gergő
04.
14.
17:50

Ferihegyen már az utasforgalom fellendülésére készülnek

A Budapest Airport felkészült a repülőtéri utasforgalom fellendülésére, és "mindent megtesznek" azért, hogy visszatérjen a 2019-es forgalmi volumen. De ez elsősorban az érintett országok által bevezetett utazási szabályokon, a védőoltások elérhetőségén, hatékonyságán, és az átoltottság mértékén múlik - közölte az MTI a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőteret üzemeltető társaságra hivatkozva.

Szerző(k): Szabó M. István
03.
30.
19:22

Új főnöke van a budapesti reptérnek

Március végén lesz a változás a Budapest Airportnál.

Szerző(k): Rácz Gergő
01.
19.
14:00

A Budapest Airport két év alatt 167 millió eurót fordított a repülőtér fejlesztésére

A Budapest Airport Zrt. az utóbbi két évben 167 millió euró értékben valósított meg beruházásokat a Liszt Ferenc nemzetközi repülőtéren, csak 2020-ban 74 millió eurót fektetett a fejlesztésekbe, több esetben előre hozva olyan projekteket, amelyek kivitelezésének kedvezett az alacsony utasforgalom - adta közölte a társaság.

Szerző(k): Domokos László
01.
08.
16:42

Alig maradt utasa a budapesti reptérnek

A koronavírus-járvány 2020-ban a légiközlekedés egészére rányomta a bélyegét, a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér éves utasforgalma 76 százalékkal csökkent az előző évhez képest, a Budapest Airport 3 859 379 induló és érkező utas ügyeit intézte

Szerző(k): Rácz Gergő