bukarest

09.
22.
13:49

Kormányválság Romániában: az államfő kiállt a miniszterelnök mellett

Klaus Iohannis román államfő arra bíztatta Florin Citu liberális miniszterelnököt, hogy folytassa munkáját, a Nemzeti Liberális Pártot (PNL) pedig arra, hogy maradjon kormányon - közölte szerdán az Agerpres hírügynökség.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
08.
11.
22:10

Óriásberuházásokba kezd Románia, 50 milliárd lej támogatást ad a kormány

Nagyszabású helyi infrastruktúra-fejlesztési programot indít a bukaresti kormány, főleg olyan projektekre adnak majd pénzt, amire az EU-tól kevés támogatás kapható - írja az MTI helyi hírforrásokra hivatkozva.

Szerző(k): Szabó M. István
04.
28.
21:30

Kényszerszabadságra küld több mint 700 embert a bukaresti repülőtér-üzemeltető állami vállalat

Kényszerszabadságra küldi több mint 700 alkalmazottját a bukaresti repülőtereket üzemeltető állami vállalat, mivel a járvány idején 75 százalékkal csökkent az utasforgalom – közölte szerdán a vállalat.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
01.
22.
20:25

Koronavírus: Bukarestben hétfőtől már lazítanak a korlátozásokon

Ha a hétvégén nem rosszabbodik a járványhelyzet, hétfőtől kinyithatnak a vendéglők, a színházak és a mozik Bukarestben, de csak kevesebb mint harmadannyi vendéget, illetve nézőt fogadhatnak, mint a férőhelyeik száma a sürgősségi helyzetek bizottságának döntése szerint.

Szerző(k): Szepesi Anita
09.
21.
17:00

Magasabb besorolást kapott a bukaresti tőzsde

A londoni székhelyű FTSE Russell piaci adatszolgáltató fejlődő piaccá minősítette fel a bukaresti értéktőzsdét (BVB), amely hivatalosan hétfőtől lépett a magasabb besorolású kategóriába - írja az MTI.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
07.
18.
19:36

Koronavírus - csúcs dőlt Romániában, focisták is megfertőződtek

Romániában megközelítette a 900-at az újonnan beazonosított koronavírus-fertőzöttek napi száma, a járvány áldozatainak száma pedig szombaton meghaladta a kétezret. Tízen megfertőződtek a bukaresti Dinamo futballistái közül is - írja az MTI.

Szerző(k): Domokos Erika
02.
25.
19:37

Kormányválság Romániában: elbukott Orban terve

Visszaadta a kormányalakítási megbízását Ludovic Orban román miniszterelnök-jelölt, ügyvivő kormányfő, miután a parlament nem szavazott bizalmat az új kormánynak a házszabály által megszabott 15 nap alatt - jelentette be kedden Klaus Iohannis államfő.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
12.
24.
14:36

Hét év börtönt kapott egy befolyásos román politikus

A Bukaresti Törvényszék befolyással való üzérkedés miatt hét év szabadságvesztésre ítélte kedden Bogdan Olteanut, a román képviselőház korábbi liberális elnökét, az ítélet nem jogerős.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
10.
15.
22:05

Megalakul az Orban-kormány Romániában

Klaus Iohannis román államfő Ludovic Orbant, az eddig ellenzékben lévő Nemzeti Liberális Párt (PNL) elnökét bízta meg kormányalakítással kedden, miután a parlament a múlt héten megvonta a bizalmat Viorica Dancila szociáldemokrata (PSD) miniszterelnök kormányától.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
10.
10.
14:19

Megbukott a román kormány

Megvonta a bizalmat a román parlament csütörtökön a Viorica Dancila szociáldemokrata miniszterelnök vezette kormánytól.

Szerző(k): K. Kiss Gergely