bundesbank

10.
26.
13:22

Rontott előrejelzésén a Bundesbank

A koronavírus-fertőzések emelkedő száma miatt a gazdaság korábban reméltnél lassúbb felépülésére számít a német szövetségi jegybank, a Bundesbank hétfőn publikált havi rendszeres jelentésében.

Szerző(k): Szepesi Anita
09.
06.
12:26

Lecsapott a német héja: vége lesz a jó világnak, de izibe

Jens Weidmann, a Bundesbank elnöke elérkezettnek látta az időt, hogy világossá tegye: a lehető leghamarabb vissza kell vonni a koronavírus-válság miatt bevezetett kormányzati és jegybanki támogatásokat. Például a német dolgozók foglalkoztatása állami pénzen elfedi, hogy cégüket esetleg rég be kellett volna zárni.

Szerző(k): Komócsin Sándor
06.
23.
16:39

Elsikálják a németek a saját maguk által okozott problémát

A jelek szerint sikerül elintézni fájdalommentesen azt a problémát, amit a német alkotmánybíróság döntése okozott az ECB kötvényvásárlásaival kapcsolatos döntésével. Mindenki megússza sérülések nélkül

Szerző(k): Lovas-Romváry András
06.
22.
15:10

Óriási visszaeséssel számol a Bundesbank Németországban

A gazdasági teljesítmény drasztikus, tíz százalék körüli visszaesésével számol a második negyedévben a német jegybank, a Bundesbank havi rendszeres gazdasági jelentésének hétfőn publikált júniusi számában - írja az MTI.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
06.
05.
13:15

Ennek a hírnek biztosan nem örült Angela Merkel

A német jegybank, a Bundesbank 7,1 százalékos idei gazdasági csökkenéssel számol és azt várja, hogy 2021-ben és 2022-ben már nő a gazdaság.

Szerző(k): Domokos László
05.
07.
11:16

Beinthetnek a németeknek, Merkel közbeléphet

Az ECB irányító testületének tagjai várhatóan nem tesznek eleget a német alkotmánybíróság döntésének, így akár durva huzavona is indulhat Németország és az EU között. Ez pedig akár komoly zavart is okozhat az eurózóna gazdaságát menteni hivatott program végrehajtásában. Merkel közbelépését várják.

Szerző(k): Lovas-Romváry András
05.
05.
13:16

Döntöttek Németországban és ennek sokan nem örülnek

A német alkotmánybíróság egyelőre hagyta, hogy a Bundesbank részt vegyen az ECB lazítási programjában, de három hónapon belül igazolni kell annak jogszerűségét. A piac csalódott, enyhébb ítéletre számítottak.

Szerző(k): Lovas-Romváry András
03.
04.
15:04

Sose történt még ilyen Amerikában

A Fed tegnapi rendkívüli kamatvágása után az amerikai 10 éves állampapírok hozama 1 százalék alá süllyedt, márpedig erre, amióta az adatok rendelkezésre állnak, nem volt még példa. A befektetők egyelőre csak emésztik a történteket.

Szerző(k): Lovas-Romváry András
02.
17.
20:59

A koronavírus visszafoghatja a német gazdaságot

A német szövetségi jegybank várakozása szerint az idei első negyedévben nem javul a német gazdaság teljesítménye, főként a kínai koronavírus-fertőzés által támasztott jelentős konjunkturális kockázatok miatt - írja az MTI a Bundesbank jelentése nyomán.

Szerző(k): Szász Péter
01.
02.
19:09

Nagy változást akar a bankszámláknál, de nem eszetlenül a német jegybanki vezér

Olcsóbb és gyorsabb pénzátutalási rendszerek kidolgozására szólította fel az euróövezeti bankokat Jens Weidmann, Németország központi bankjának (Bundesbank) elnöke, hogy felvegyék a küzdelmet olyan alternatívákkal szemben mint például a Facebook jövőbeni kriptopénze, a libra - írja az MTI.

Szerző(k): Szabó Dániel