bunge

09.
27.
18:36

Amerikai kitiltási botrány: újraindult a per

Megkezdődött a megismételt elsőfokú büntetőper T. Viktor András ellen hivatali befolyással üzérkedés miatt szerdán a Fővárosi Törvényszéken. A férfi a vád szerint azt mondta a Bunge Zrt. lobbistájának, pénzért el tudja intézni, hogy csökkentsék az étolaj áfáját. A vádlottat az ügy miatt kitiltották az Egyesült Államokból.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
06.
23.
10:24

Nem nyomozna tovább az ügyészség a kitiltási ügyben

A Fővárosi Főügyészség szerint nem indokolt a nyomozás folytatása az úgynevezett kitiltási botránnyal összefüggő bűnügyben.

Szerző(k): MTI
06.
07.
13:31

Bíróság: valódi korrupciós ügy volt az amerikai kitiltási botrány mögött

Az amerikai kitiltási botrány mögött valódi korrupciós cselekmények voltak - mondta ki a bíróság. A vádhatóság ezt megelőzően megpróbálta elkenni az ügyet, mondván a korrupciót csak színlelték. A bíróságnak furcsák voltak a nyomozás és a feljelentés körülményei is. Ugyancsak árulkodó a bíróság számára a NAV viselkedése.

Szerző(k): MTI
01.
20.
07:39

Jókora áfamaffiát fogtak

Február elején zárhatja le a nyomozást a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a több külföldi céget is érintő, mintegy 18 milliárd forintnyi kárt okozó áfacsalás-sorozat ügyében - tudta meg az adóhatóságtól a Magyar Idők.

Szerző(k): MTI
12.
18.
11:23

Itt az első vádemelés az amerikai kitiltási botrány miatt (frissített)

Vádat emelt a Fővárosi Főügyészség az amerikai kitiltási botránnyal kapcsolatos ügyben egy budapesti férfival szemben, aki azt állította az amerikai tulajdonú étolajgyártó Bunge Zrt. lobbistájának, hogy kétmilliárd forintért el tudja intézni az étolaj áfájának csökkentését - jelentette be Ibolya Tibor fővárosi főügyész pénteki budapesti sajtótájékoztatóján.

Szerző(k): MTI-Eco
03.
04.
14:07

Itt a Vida-jelentés a Goodfriend-ügyről - megszólalt a NAV

Nyilvánosságra hozta az NGM azt az adóhivatali jelentést, amellyel a NAV cáfolja a vádakat, hogy az amerikai érdekeltségű cégek bejelentését mellőzték volna vagy túl kemények lettek voltak ezen adózókkal. A vizsgálat előzménye volt Vida Ildikó USA-ból való kitiltása, valamint André Goodfriend egykori USA-ügyvivő diplomáciai jegyzéke is.

Szerző(k): Napi.hu
12.
12.
21:14

Kitiltás - nyomoz a rendőrség Bunge-ügyben

Október vége óta nyomoz a rendőrség ismeretlen tettes ellen befolyással üzérkedés miatt a Bunge amerikai étolajgyártó céget érintő ügyben - értesült az MTI. Az ügyet az index.hu hozta nyilvánosságra, amely szerint az amerikai céget kormányközeli vállalatok keresték meg azért, hogy a vele kötendő stratégiai megállapodás révén szerzett pénzek egy részét \"visszacsorgassa\".

Szerző(k): Inforádió, MTI
11.
20.
18:09

A NAV kivizsgálta a Bunge bejelentéseit

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a Bunge Zrt. bejelentése alapján két vizsgálatot folytatott, 2011-ben a vetőmag-felvásárlásnál, 2013-ban az élelmiszeriparban elkövetett bűncselekmények gyanúja miatt - közölte az adóhatóság az MTI-vel.

Szerző(k): MTI-Eco
11.
20.
15:15

Rengeteg adatot kapott a NAV az áfacsalókról

Az étolajgyártó amerikai Bunge részletes adatokat és információkat adott át az áfacsalásokról a NAV-nak, az anyag most a Hvg.hu birtokába jutott. A Vénusz és Floriol márkákról ismert cég többek közt a Sunol, Szaniol, Suniol márkákra panaszkodik.

Szerző(k): Index.hu
11.
05.
18:14

Varga Mihály: Nem leszek Bokros Lajos!

Megfordult a fejemben, hogy kimenjek, és Bokros Lajoshoz hasonlóan élőben vitassuk meg a problémákat – mondja a nemzetgazdasági miniszter a netadós tüntetésekről a Heti Válasznak. Végül azonban letett e tervéről.

Szerző(k): Napi.hu