cbre

02.
24.
13:57

Budapest azonnal tarolhat a nyitást követően

A hazai szállodapiac több lábon áll, ezért az egyik legkorábbi és legdinamikusabb fellendülés idén Közép-Kelet-Európában Budapesten várható. Magyarország belföldi turizmusra vonatkozó statisztikái régiós viszonylatban továbbra is kiemelkedőek, így a nyárra várt újranyitás eredményeként a balatoni és borturizmus beindulása jelentős lendületet adhat.

Szerző(k): Molnár Csaba
01.
27.
11:34

Magyarországon 40 százalékot zuhant a beruházási piac

A 2020-as európai beruházási összérték elérte a 275 milliárd eurót, ami bár elmarad az egy évvel korábbi 331 milliárdos szinttől, jó eredmény a járvány miatt kialakult válság közepette. Magyarországon 40 százalékos volt a 2020-as visszaesés.

Szerző(k): Szabó Dániel
12.
11.
16:00

Herótja van a tömegtől? Ez lehet a megoldás

Sokak számára komoly visszatartó erő a karácsonyi konzumálásban a bevásárlóközpontokban ilyenkor már-már elviselhetetlen – és az idő fogytával egyre hisztérikusabb – tömeg. Jó hírünk van: elkerülhető a szardínia üzemmód.

Szerző(k): Molnár Csaba
12.
10.
14:56

Koronavírus: átalakul az irodapiac a járvány hatására

Még nem ért véget a járvány hatására elkezdődött irodapiaci átalakulás, az azonban már most is látszik, hogy a home office mellett a jövőben is szükség lesz irodákra többek között az együttműködés, a produktivitás, az innováció ösztönzése miatt. Ugyanakkor az eddigieknél is fontosabb lesz a még hatékonyabb, rugalmasságot biztosító irodaalaprajz - válaszolták irodapiaci szakértők a Futureál körkérdésére.

Szerző(k): Szepesi Anita
08.
27.
17:47

Koronavírus: ezt lépik a boltosok

A kiskereskedelmi bérlők 98 százaléka a járvány alatt egyeztetést kezdeményezett a bérbeadókkal, akikkel Magyarországon nagymértékben sikerült is megállapodniuk - derült ki a CBRE Magyarország hazai és régiós kiskereskedelmi felméréséből. A bérlők a jövőben egyértelműen az online értékesítést erősítik és hatékonyabb üzlethálózat kialakítására törekednek.

Szerző(k): Szepesi Anita
07.
23.
21:22

Gyors visszarendeződést vár az ingatlantanácsadó

Az idén több mint 1,2 milliárd euró befektetésre váró tőke érkezhet Magyarországra, és bár ez 30 százalékkal kevesebb mint tavaly, 2021-ben már javulás várható a CBRE Magyarország ingatlantanácsadó cég csütörtökön kiadott elemzése szerint.

Szerző(k): Szász Péter
07.
01.
17:43

Évekig várnunk kell a külföldi turisták visszatérésére

Budapest két-három év múlva annyi külföldi turistát fogadhat, mint 2019-ben, míg a normalizálódás a nagyobb és érettebb nyugat-európai piacokon akár 4-5 évig is eltarthat egy új felmérés szerint. A más országokhoz mérten gyorsabb visszapattanás alapja elsősorban a belső kereslet.

Szerző(k): Rácz Gergő
05.
27.
14:33

Koronavírus: jön az egyezkedések ideje az ingatlanpiacon

Erős negyedévvel kezdett az ingatlanbefektetési piac, és jó pár áthúzódó tranzakció miatt az április-május sem volt eseménytelen. Május végéig a teljes magyarországi forgalom értéke eléri a 450 millió eurót, amihez egy komoly méretű, belvárosi irodai tranzakció is hozzájárult a logisztikai és a hotel adásvételek mellett. A kiskereskedelmi ingatlanszektorban a CBRE nem regisztrált egyelőre idén zárt tranzakciót - olvasható a tanácsadó cég friss elemzésében.

Szerző(k): Szepesi Anita
01.
14.
10:49

Ez vár az ingatlanpiacra 2020-ban

Az európai gazdasági környezet változásai vegyes hatással lesznek az ingatlanpiacra: csökkenő aktivitás várható a feldolgozóiparban, de kitart a szolgáltató szektor növekedése. Maradhatnak az alacsony kamatok, ami támogatja a gazdasági növekedést. A befektetési ingatlanpiac 2020-ban megismételheti az előző év eredményeit a kontinensen, míg az Egyesült Királyságban némi növekedés jöhet - összegzi idei, ingatlanpiaci várakozásait a CBRE.

Szerző(k): Szepesi Anita
11.
05.
12:34

Lassulás az ingatlanpiacon - de nem mindenhol

Az irodapiacon nincs jele a lakáspiacon már tapasztalható lassulásnak, az autóipari visszaesés sem hagyott nyomot a bériroda keresleten. Az építőipari kapacitáshiány viszont problémát jelent a fejlesztőknek. Az ingatlanbefektetési piac idei megtorpanása az ingatlanalapokra vonatkozó szabályozás megváltozásának és a MÁP+ elszívó hatásának köszönhető - összegezte a legfrissebb irodapiaci trendeket a CBRE mai sajtótájékoztatóján Borbély Gábor üzletfejlesztési és kutatási igazgató.

Szerző(k): Szepesi Anita