cetelem

01.
20.
07:08

Bejött az MNB nagy terve: fogyasztóbarát hiteleket dobtak piacra a bankok

Hat pénzügyi intézménynek már megvan az engedélye minősített fogyasztóbarát személyi hitelek forgalmazására, de egyelőre csak háromnál kapható ilyen kölcsön. Az első negyedévben azonban több másik bank is tervezi az indulást, a jegybank összehasonlító portállal segíti az ügyfeleket.

Szerző(k): Herman Bernadett
12.
03.
19:11

Új rendszer jön a hiteleknél januártól, ezt kell tudni a moratóriumról

Jövőre több százezren kezdik fizetni ismét a hitelüket. Vannak persze olyanok, akik jogosultak még fél éven át a moratóriumra, nekik erről az még az év végéig nyilatkozniuk kell a bankjuknál. A lakossági ügyfeleknél már pontosan lehet tudni, mi a teendő, a cégekre vonatkozó szabályok viszont még meg sem jelentek.

Szerző(k): Herman Bernadett
08.
11.
19:22

Az idén is sokan kezdik hitelből a tanévet

Gyermekenként 30-40 ezer forintból lehet az idén elkezdeni az új tanévet egy felmérés szerint. Vagy még többől, mert sokan hitelből oldják meg a nagyobb kiadásokat, mint a számítógép, az íróasztal beszerzése vagy az albérletnél elvárt több havi kaució. Banki hitelakciók az idén nem lesznek, 0 százalékos thm-mel azért készülnek majd a kereskedők.

Szerző(k): Herman Bernadett
06.
11.
16:42

Egy kézbe kerül az Oney Magyarország

Az Oney Magyarországban a korábbi 60-ról 100 százalékosra nőtt a BPCE és az Auchan csoport tulajdonrésze. A Cetelem kiszállt az áruhiteleket nyújtó vállalkozásból.

Szerző(k): Herman Bernadett
05.
28.
15:47

Így igényeljen olcsó hitelt az interneten!

A koronavírus előtt a hazai bankok sorban rukkoltak elő az online igényelhető személyi kölcsönökkel, a koronavírus azonban megakasztotta ezt a folyamatot - írja a Bank360.

Szerző(k): Herman Bernadett
08.
30.
07:07

Ismét megjelentek a 0 százalékos hitelkamatok

Az áruházakban most is ott vannak az iskolakezdési áruhitel-akciók. A nem 0 százalékos thm-ű hitel drága, azt jellemzően szegényebb családok veszik fel. Egy-két évre, 100-200 ezer forintot vesznek fel a családok, az átlagos kamat 20 százalék fölött van.

Szerző(k): Herman Bernadett
04.
15.
09:31

Jókora bírságot kapott a Cetelem

Az MNB 81,6 millió forint bírsággal sújtotta a Magyar Cetelem Bankot az adósságfék-szabályok, továbbá a kapcsolódó belső szabályozási és adatszolgáltatási előírások megsértése miatt.

Szerző(k): Domokos László
02.
19.
09:52

Túlságosan bőkezű volt a bank - megbüntette az MNB

Az MNB összesen 13,5 millió forint bírságot szabott ki a Magyar Cetelem Bankra és leányvállalatára, az ONEY Magyarország Zrt.-re, elsősorban az adósságfék szabályokat és az informatikai területet érintő jogsértések miatt.

Szerző(k): Herman Bernadett
02.
08.
06:40

Beolvasztja leányát a Cetelem

Az UCB Ingatlanhitel Zrt. beolvad a Magyar Cetelem Bankba. A vállalatok tulajdonosa a francia BNP Paribas, a fúzió várhatóan március 31-én lesz.

Szerző(k): Herman Bernadett
01.
25.
11:10

Itt a vége: törölték a hitelező céget

Megszűnt a BNP Paribas Lease Group Lízing - közölte a Pénzügyi Stabilitási és Felszámoló Nonprofit Kft.

Szerző(k): Herman Bernadett