christine_lagarde

06.
10.
20:23

Történelmi csúcson zártak az európai részvények

Újabb történelmi csúcson zártak az európai részvények csütörtökön, miután az Európai Központi Bank javította növekedési előrejelzését, és azt ígérte, hogy fenntartja rendkívül laza monetáris politikáját.

Szerző(k): Szász Péter
06.
10.
16:37

Christine Lagarde „biztos keze” segíti a kilábalásban Európát

Nem változtat a feltételeken, ahogy az eddigi támogató politikáján sem az Európai Központi Bank. Christine Lagarde elnök szerint ha kell, jön az újabb lépés.

Szerző(k): Rácz Gergő
06.
10.
13:46

Acélos maradt az európai jegybank – maradt a kamat

Nem változtatott a fő kamatfeltételeken az Európai Központi Bank aktuális kamatdöntésén.

Szerző(k): Rácz Gergő
04.
30.
11:13

Csődhullám ömlik mindjárt a nyakunkba

Hatalmas csődcunami fenyeget Európában, ha a kormányok megkezdik visszavonni a járvány idején adott támogatásokat - figyelmeztet az Európai Rendszerkockázati Testület jelentése. Célzottabb segítség kellene az életképes cégek megmentéséhez.

Szerző(k): Lovas-Romváry András
04.
22.
16:45

Nagy a bizonytalanság, júniusra marad a tűzijáték az európai jegybankban

Miután nem változtatott a legfontosabb kamatfeltétekben és eszközvásárlási paraméterekében az ECB, Christine Lagarde, az Európai Központi Bank (ECB) elnöke is utalásokat tett csak arra, hogy legközelebb júniusban lehet komolyabb változás.

Szerző(k): Rácz Gergő
04.
22.
13:45

Hozta a formát az európai jegybank

Nem változtatott a fontosabb kamatfeltételeken az Európai Központi Bank a havi rendes kamatdöntő ülésén. A nagyobb váltást júniusra várja a piac, miközben általános a nézet, hogy Christine Lagarde elnöknek most is rá kell erősítenie arra az üzenetre, hogy a jegybank kész minden támogatást megadni a kontinens gazdaságának újraélesztéséhez.

Szerző(k): Rácz Gergő
03.
11.
16:05

Akcióba lép az Európai Központi Bank Christine Lagarde szerint

Az év elejéhez képest felgyorsul az Európai Központi Bank gazdaságtámogató intézkedéseinek tempója. Az EKB nem változtatott a kamatfeltéteken, viszont Christine Lagarde elnök finom váltásokat is belengetett a kormányzótanács márciusi kamatdöntését követően. A cél a „kedvező finanszírozási feltételek” fenntartása, minden eszközzel.

Szerző(k): Rácz Gergő
02.
08.
22:21

Akár már idén megindulhat a növekedés az európai gazdaságban, megszólalt Lagarde

Mihamarabb végre kell hajtani a koronavírus-járvány okozta gazdasági károk helyreállítását célzó európai uniós pénzügyi csomagot, az újraindítási alap tervszerű végrehajtása ugyanis akár már ebben az évben növekedési pályára állíthatja az európai gazdaságot - jelentette ki Christine Lagarde, az Európai Központi Bank (ECB) elnöke Brüsszelben hétfőn.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
01.
21.
16:22

Christine Lagarde mindenre nyitott az eurozóna megsegítésében

Nem lehet elzárni a pénzcsapokat, az Európai Központi Bank továbbra is fenntartja a kirívóan támogató politikáját, amivel pénzhez igyekszik juttatni az eurozóna gazdaságait. Christine Lagarde elnök megerősítette, hogy minden eszközzel minden szükséges lépést hajlandóak megtenni, különösen mert egyáltalán nem látszik még a járvány vége.

Szerző(k): Rácz Gergő
12.
17.
19:30

Az ECB-nek már csak a pénznyomtatás jut

Az Európai Központi Bank (ECB) múlt héten erős beismerést tett, amikor meghirdette monetáris politikájának részleteit. E szerint nem hogy idén, de három éven belül sem lesz képes elérni 2 százalékos inflációs célját. Kezdik elveszíteni a fogást az infláción és egyre inkább japanizálódik az eurózóna.

Szerző(k): Lovas-Romváry András