coface

11.
04.
08:22

Magyarországot felminősítette a Coface

Magyarországon egyszerre vannak jelen a pandémia első szakaszának sokkját követő gazdasági fellendülés pozitív és negatív jelenségei, ami nem könnyíti meg azoknak a vállalatoknak a dolgát, amelyek minősíteni akarják az ország hitelkockázatát.

Szerző(k): Komócsin Sándor
11.
23.
09:33

Durrantatottak a magyar vállalatok a válság előtt

Miközben a közép-kelet-európai régió ötszáz legnagyobb vállalata 740 milliárd euróra, azaz 5,5 százalékkal növelte árbevételét tavaly, a rangsorban szereplő 73 magyarországi társaság ezt meghaladó, 6,3 százalékos forgalombővülést ért el. A régió harmadik legnagyobb árbevételű vállalata - a lengyelországi PKN Orlen és a csehországi Skoda Auto után - a Mol. A második legjelentősebb forgalmú magyarországi vállalat az Audi Hungaria, amelyet a villamossági termékeket gyártó Legrand követ - írja elemzésében a Coface hitelbiztosító.

Szerző(k): Szabó Dániel
10.
16.
10:20

Coface: Politikai kockázatokat hozott a járvány a gazdasági hanyatlás mellett

A globális GDP idén 4,8 százalékkal csökkenhet, jövőre pedig 4,4 százalékos növekedésre van kilátás - derül ki a Coface friss elemzéséből. A hitelbiztosító Magyarországon 6,1 százalékos mínuszra számít. A Coface szakértői szerint a járvány miatt a világ több pontján fokozódik a politikai és társadalmi sérülékenység rizikója.

Szerző(k): Domokos László
07.
05.
10:05

Coface: sok magyar cég fenntarthatatlannak látja üzleti helyzetét

Teljesen átalakította a gazdasági környezetet világszerte, így Európában is a koronavírus-járvány: a gazdaságban egyszerre okozott kínálati és keresleti sokkot - derül ki a Coface hitelbiztosító friss elemzéséből.

Szerző(k): Domokos László
10.
22.
07:33

Kezd kifogyni a szufla - ez vár a magyar gazdaságra

Bár a közép- és kelet-európai régió GDP-bővülése uniós szinten kiemelkedő, a növekedés üteme lassulhat a következő években, a régiós GDP 2019-ben 3,6 százalékkal emelkedhet, 2020-ban pedig 3,2 százalékos gazdasági bővülés várható; a magyar GDP idén 4,5 százalékkal, 2020-ban 2,9 százalékkal nőhet a Coface nemzetközi hitelbiztosító MTI-hez eljuttatott elemzése szerint.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
11.
26.
11:09

Sok magyar cég dőlt be - de miért?

A fizetésképtelenségi eljárások száma Magyarországon 2017-ben 14,4 százalékkal nőtt. Ez elsősorban a hivatalból elrendelt törlésekhez köthető, ezek nélkül csökkent a fizetésképtelenségi eljárások száma. Bár az építőipar látványos növekedést mutat, az ágazat likviditási és fizetésképtelenségi helyzet szempontjából rizikós - állapította meg a Coface hitelbiztosító elemzése.

Szerző(k): Domokos László
10.
23.
08:32

Egyre több kis cég lesz fizetésképtelen

Összesen 71 magyar nagyvállalat szerepel a Coface hitelbiztosító a régió 500 legnagyobb cégét felsoroló, évente megjelenő listáján, ezzel Magyarország az összehasonlításban szereplő tizenkét ország közül a második helyen áll. A régiós cégek között a GDP-vel súlyozott átlagos fizetésképtelenség kockázata 2017-ben romlott, szemben a 2015-ös és 2016-os javuló trenddel - idézi a Coface Magyarország közleményét az MTI.

Szerző(k): Szepesi Anita
02.
22.
07:05

Tavaly 40 ezer vállalkozás szűnt meg Magyarországon

A múlt évben mintegy 40 ezer vállalkozás szűnt meg Magyarországon, ez 14 százalékkal kevesebb a 2016-osnál ugyanakkor az elindult felszámolási eljárások száma emelkedett - adta hírül a Coface hitelbiztosító.

Szerző(k): Domokos László
10.
17.
12:24

Erre büszke lehet Magyarország

Tavaly a kelet-közép-európai régió 500 legnagyobb vállalata 580 milliárd eurós árbevételt ért el, 0,6 százalékkal kevesebbet, mint egy évvel korábban, nettó nyereségük 3,1 százalékkal 26,3 milliárd euróra mérséklődött, a legnagyobb régiós vállalatokat felsoroló listán ugyanakkor 8 százalékkal 75-re nőtt a magyar cégek száma - derül ki a Coface nemzetközi hitelbiztosítónak a kelet-közép-európai országok legnagyobb vállalatai tavalyi teljesítményét összegző elemzéséből.

Szerző(k): Dzindzisz Sztefan
09.
28.
09:35

Újra felminősítették Magyarországot

Felminősítette Magyarországot a Coface, a döntést a hitelbiztosító a gazdasági növekedéssel és az üzleti környezet javulásával indokolta.

Szerző(k): Domokos László